donderdag, september 23, 2021
18.1 C
Rotterdam
donderdag 23 september 2021

Onderzoek doodgeschoten leerlinge (16) in volle gang

Rotterdam – De politie is onder leiding van het Openbaar Ministerie momenteel bezig met het onderzoek naar de dood van de 16-jarige Rotterdamse Humeyra Ergincanli. Zij kwam 18 december bij een schietincident op de Essenburgstraat om het leven. Kort na het incident werd er een verdachte aangehouden.

De 31-jarige verdachte is bekend bij politie en justitie. In het verleden is de Rotterdammer meerdere malen veroordeeld voor verschillende geweldsdelicten tegen verschillende personen. In augustus 2018 heeft hij voor het laatst voor de rechter gestaan, wegens bedreiging en mishandeling van het slachtoffer. Aan hem is toen door de rechter een voorwaardelijke en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, met als een van de voorwaarden een contactverbod. De verdachte is in die zaak in hoger beroep gegaan. Het toezicht door de reclassering en het contactverbod zijn evenwel na de uitspraak onmiddellijk in gegaan.

Vorige week deed Humeyra opnieuw aangifte van stalking tegen hem. Naar aanleiding van deze aangifte is er opnieuw een opsporingsonderzoek gestart. In dat kader had de recherche op 18 december om 14.00 uur met het slachtoffer een vervolgafspraak. Drie kwartier daarvoor werd ze om het leven gebracht.

Het strafrechtelijk onderzoek is in volle gang. Er leven veel vragen en dat is begrijpelijk. De politie heeft nauw contact met de ouders van het slachtoffer. In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie proberen we nu eerst alle feiten op een rij te krijgen.

Onderzoeksvragen
Het slachtoffer liep op 18 december op de Essenburgstraat. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen blijkt dat er rond 13.15 uur een auto de straat in reed. De verdachte stapte uit de auto en liep op het meisje af. Het slachtoffer rende weg maar kwam niet verder dan de fietsenstalling van het Design College, waar ze werd neergeschoten. Reanimatie door personeel van de school en de hulpdiensten mocht niet meer baten.

De politie is bezig met het in kaart brengen van de laatste uren van het slachtoffer en de verdachte. De politie wil in contact komen met mensen die de verdachte in de uren voorafgaand aan het incident hebben gezien of gesproken.

Ook wil het team weten waar de verdachte ná het schietincident naar toe ging en welke route hij aflegde, voordat hij op de Bergselaan werd aangehouden. De verdachte was inzittende van een zwarte Opel Signum. Die auto is in beslag genomen. Mogelijk zaten er meer mensen in deze auto ten tijde van het incident. De politie wil die inzittenden in dat geval spreken en/of met getuigen die deze inzittenden hebben gezien. Ook camerabeelden van voor en na het incident zijn zeer welkom.


Lees ook: Herdenkingsbijeenkomst voor doodgeschoten leerlinge (16)

Related Articles

Automobilist overleden na ongeval Venneperweg Nieuw Vennep

0
Nieuw Vennep - Een 49-jarige man uit het Zuid-Hollandse Leimuiden is afgelopen nacht door een...

Traumahelikopter ingezet voor allergische reactie Platteweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Een man is donderdagmorgen onwel geraakt nadat hij mogelijk is gestoken door een...

Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

0
Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs 

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs  [...]

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door [...]

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde [...]

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid'

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid' [...]

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg