Vader en zoon aangehouden na aantreffen drugslab

Date:

Deel bericht:

Rijen – In een pand aan de Vincent van Goghstraat is dinsdag tijdens een bestuurlijke controle een drugslab aangetroffen met onder meer duizenden liters grondstoffen voor de productie van amfetamine. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen. De politie heeft vanwege deze vondst twee arrestaties verricht. Het gaat om twee mannen, vader en zoon uit Rijen (37 en 67-jaar). Zij zijn in verzekering gesteld.

Dinsdag 18 december 2018 werd in de gemeente Gilze en Rijen een bestuurlijke controle gehouden. Ambtenaren van de gemeente, een medewerker van Enexis en agenten van het politieteam Langstraat hadden onder meer een bedrijfspand aan de Vincent van Goghstraat op de agenda staan.  Tijdens het oplopen van het terrein roken de handhavers direct de geur van amfetamine. Hierop werd een nader onderzoek in het kader van de Opiumwet ingesteld.

- Advertisement -

Drugslab
In verschillende gebouwen waren onderdelen van een drugslab aanwezig voor de omzetting van grondstoffen naar amfetamine. Deskundigen van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen kwamen ter plaatse. Naast duizenden liters aan grond- en hulpstoffen werd eindproduct aangetroffen in de vorm van twee verschillende soorten harddrugs. In enkele putten op het terrein roken de  opsporingsambtenaren de geur van synthetisch drugsafval. Samen met de Omgevingsdienst wordt dit nader onderzocht. Een 67-jarige man en zijn 37-jarige zoon, de huurders, zijn als verdachten aangehouden. Hun betrokkenheid wordt nader onderzocht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt ruim 200 km/u over snelweg

Regio - Op de snelweg A16 heeft de politie het rijbewijs van een Franse bestuurder ingenomen. Hij reed...

Mogelijk gewapende man dringt basisschool binnen in Oisterwijk

Oisterwijk - In Oisterwijk (Noord-Brabant) is dinsdagochtend 14 november een mogelijk gewapende man een basisschool binnengedrongen. De kinderen...

Vier uithalers opgepakt, één zwaargewonde

Ritthem - Agenten hebben in samenwerking met de Douane en Koninklijke Marechaussee in de nacht van dinsdag 7...

Vrouw (27) overleden na ongeluk met vrachtwagen Biezenmortel

Oisterwijk - Een 27-jarige vrouw is afgelopen nacht om het leven gekomen in Biezenmortel (Gemeente Oisterwijk). De vrouw...