maandag, september 27, 2021
16.4 C
Rotterdam
maandag 27 september 2021

Drie nieuwe locaties op het oog voor de Watervallei

Capelle aan den IJssel – Onderzoek naar locaties voor ‘de Watervallei’, een waterspeelplaats met zes waterspeeltoestellen voor Capelse kinderen, heeft drie mogelijke locaties opgeleverd. Eén in sportpark Schenkel en twee in het Schollebos. Het Capels college van B&W heeft besloten om deze nieuwe locaties voor te leggen aan omwonenden en belangstellenden. Wethouder Ans Hartnagel (jeugd): “Veel kinderen en ouders vinden de Watervallei een mooi plan. Ik ga er vanuit dat we een goede locatie vinden, waar kinderen vanaf komende zomer samen een leuke dag kunnen beleven.”

 

Op woensdag 16 januari zijn omwonenden en andere belangstellenden welkom bij een informatiebijeenkomst voor hun voor reacties, ideeën en wensen. Hartnagel: “Ik roep Capellenaren die in de buurt wonen op om daarbij aanwezig te zijn. We willen een mooie waterspeelplaats waar iedereen blij mee is.” De informatiebijeenkomst begint om 19.30 (inloop 19.00 uur) en vindt plaats in de vrijgemaakte gereformeerde kerk De Voorhof (Bermweg 332). Op basis van de reacties bij de informatiebijeenkomst wordt de meest geschikte locatie ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Dat gebeurt op 16 maart.

Onderzoek

In de afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar locaties waar kinderen uit heel Capelle en hun ouders graag naartoe gaan om een uurtje of een middagje bij de waterspeeltoestellen te spelen. Daarbij is gekeken naar een aantrekkelijke omgeving, een zonnige plek met ligweide, centrale ligging, goede bereikbaarheid en minimale hinder voor de omgeving.

Groenedijk

De locatie aan de Groenedijk, die de gemeente eerder op het oog had om de Watervallei te realiseren, is in het locatie-onderzoek definitief afgevallen. Omwonenden worden daarover door de gemeente geïnformeerd.

Related Articles

Man (34) meldt zich bij politie als verdachte ongeval Amerikaweg Zoetermeer

0
Zoetermeer - De politie heeft een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden als verdachten voor het...

Aantal moorden in 2020 onder jongeren bijna verdubbeld, totaal aantal moorden iets afgenomen

0
In 2020 zijn minder mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. Dat zijn...

Premier Mark Rutte extra beveiligd, signalen van aanslag of ontvoeringuit georganiseerde misdaad

0
Demissionair Premier Mark Rutte wordt extra zwaarbeveiligd na signalen van ontvoering of een aanslag. Dat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Kunstwerk van plastic afval uit Noordzee en Rotte geopend

Kunstwerk van plastic afval uit Noordzee en Rotte geopend [...]

Woonstad maakt Tarwewijk duurder

Woonstad maakt Tarwewijk duurder [...]

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht [...]

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour [...]

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg