zondag, februari 28, 2021

Drie nieuwe locaties op het oog voor de Watervallei

Capelle aan den IJssel – Onderzoek naar locaties voor ‘de Watervallei’, een waterspeelplaats met zes waterspeeltoestellen voor Capelse kinderen, heeft drie mogelijke locaties opgeleverd. Eén in sportpark Schenkel en twee in het Schollebos. Het Capels college van B&W heeft besloten om deze nieuwe locaties voor te leggen aan omwonenden en belangstellenden. Wethouder Ans Hartnagel (jeugd): “Veel kinderen en ouders vinden de Watervallei een mooi plan. Ik ga er vanuit dat we een goede locatie vinden, waar kinderen vanaf komende zomer samen een leuke dag kunnen beleven.”

 

Op woensdag 16 januari zijn omwonenden en andere belangstellenden welkom bij een informatiebijeenkomst voor hun voor reacties, ideeën en wensen. Hartnagel: “Ik roep Capellenaren die in de buurt wonen op om daarbij aanwezig te zijn. We willen een mooie waterspeelplaats waar iedereen blij mee is.” De informatiebijeenkomst begint om 19.30 (inloop 19.00 uur) en vindt plaats in de vrijgemaakte gereformeerde kerk De Voorhof (Bermweg 332). Op basis van de reacties bij de informatiebijeenkomst wordt de meest geschikte locatie ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Dat gebeurt op 16 maart.

Onderzoek

In de afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar locaties waar kinderen uit heel Capelle en hun ouders graag naartoe gaan om een uurtje of een middagje bij de waterspeeltoestellen te spelen. Daarbij is gekeken naar een aantrekkelijke omgeving, een zonnige plek met ligweide, centrale ligging, goede bereikbaarheid en minimale hinder voor de omgeving.

Groenedijk

De locatie aan de Groenedijk, die de gemeente eerder op het oog had om de Watervallei te realiseren, is in het locatie-onderzoek definitief afgevallen. Omwonenden worden daarover door de gemeente geïnformeerd.

Related Articles

Fietser gewond na aanrijding met auto Lekdijk Oost Schoonhoven

0
Schoonhoven - Een fietser is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op...

Man gewond bij schietpartij Burgemeester Jansenlaan Zwijndrecht

0
Zwijndrecht- Een jongeman is zondagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een schietpartij nabij het...

Zeer grote brand woningen Amperestraat Den Haag

0
Den Haag - In een woning aan de Amperestraat in Den Haag is zondagmorgen een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg