Drie nieuwe locaties op het oog voor de Watervallei

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Onderzoek naar locaties voor ‘de Watervallei’, een waterspeelplaats met zes waterspeeltoestellen voor Capelse kinderen, heeft drie mogelijke locaties opgeleverd. Eén in sportpark Schenkel en twee in het Schollebos. Het Capels college van B&W heeft besloten om deze nieuwe locaties voor te leggen aan omwonenden en belangstellenden. Wethouder Ans Hartnagel (jeugd): “Veel kinderen en ouders vinden de Watervallei een mooi plan. Ik ga er vanuit dat we een goede locatie vinden, waar kinderen vanaf komende zomer samen een leuke dag kunnen beleven.”

 

- Advertisement -

Op woensdag 16 januari zijn omwonenden en andere belangstellenden welkom bij een informatiebijeenkomst voor hun voor reacties, ideeën en wensen. Hartnagel: “Ik roep Capellenaren die in de buurt wonen op om daarbij aanwezig te zijn. We willen een mooie waterspeelplaats waar iedereen blij mee is.” De informatiebijeenkomst begint om 19.30 (inloop 19.00 uur) en vindt plaats in de vrijgemaakte gereformeerde kerk De Voorhof (Bermweg 332). Op basis van de reacties bij de informatiebijeenkomst wordt de meest geschikte locatie ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Dat gebeurt op 16 maart.

Onderzoek

In de afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar locaties waar kinderen uit heel Capelle en hun ouders graag naartoe gaan om een uurtje of een middagje bij de waterspeeltoestellen te spelen. Daarbij is gekeken naar een aantrekkelijke omgeving, een zonnige plek met ligweide, centrale ligging, goede bereikbaarheid en minimale hinder voor de omgeving.

Groenedijk

De locatie aan de Groenedijk, die de gemeente eerder op het oog had om de Watervallei te realiseren, is in het locatie-onderzoek definitief afgevallen. Omwonenden worden daarover door de gemeente geïnformeerd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...