zaterdag, juni 19, 2021
17.2 C
Rotterdam
zaterdag 19 juni 2021

Drie nieuwe locaties op het oog voor de Watervallei

Capelle aan den IJssel – Onderzoek naar locaties voor ‘de Watervallei’, een waterspeelplaats met zes waterspeeltoestellen voor Capelse kinderen, heeft drie mogelijke locaties opgeleverd. Eén in sportpark Schenkel en twee in het Schollebos. Het Capels college van B&W heeft besloten om deze nieuwe locaties voor te leggen aan omwonenden en belangstellenden. Wethouder Ans Hartnagel (jeugd): “Veel kinderen en ouders vinden de Watervallei een mooi plan. Ik ga er vanuit dat we een goede locatie vinden, waar kinderen vanaf komende zomer samen een leuke dag kunnen beleven.”

 

Op woensdag 16 januari zijn omwonenden en andere belangstellenden welkom bij een informatiebijeenkomst voor hun voor reacties, ideeën en wensen. Hartnagel: “Ik roep Capellenaren die in de buurt wonen op om daarbij aanwezig te zijn. We willen een mooie waterspeelplaats waar iedereen blij mee is.” De informatiebijeenkomst begint om 19.30 (inloop 19.00 uur) en vindt plaats in de vrijgemaakte gereformeerde kerk De Voorhof (Bermweg 332). Op basis van de reacties bij de informatiebijeenkomst wordt de meest geschikte locatie ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Dat gebeurt op 16 maart.

Onderzoek

In de afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar locaties waar kinderen uit heel Capelle en hun ouders graag naartoe gaan om een uurtje of een middagje bij de waterspeeltoestellen te spelen. Daarbij is gekeken naar een aantrekkelijke omgeving, een zonnige plek met ligweide, centrale ligging, goede bereikbaarheid en minimale hinder voor de omgeving.

Groenedijk

De locatie aan de Groenedijk, die de gemeente eerder op het oog had om de Watervallei te realiseren, is in het locatie-onderzoek definitief afgevallen. Omwonenden worden daarover door de gemeente geïnformeerd.

Related Articles

81 bekeuringen tijdens verkeerscontroles in Rotterdam Ommoord

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeersactie in Rotterdam Ommoord heeft de politie 81 bekeuringen uitgeschreven...

Twee gewonden na botsing met boom Duikersloot Pijnacker

0
Pijnacker - Bij een éénzijdig ongeval op de Duikersloot in Pijnacker zijn vrijdagavond laat twee...

Terrassen open: slotenmakers in Rotterdam zien toename inbraken

0
De terrassen zijn weer open en dat is voor de meeste mensen goed nieuws. Sterker...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Werkzaamheden aan rijkswegen A12 en A15

Werkzaamheden aan rijkswegen A12 en A15 [...]

Horecaondernemer Herman Hell blij: 'mogen meer dan gedacht'

Horecaondernemer Herman Hell blij: 'mogen meer dan gedacht' [...]

Winkels: hele binnenstad profiteert van horeca

Winkels: hele binnenstad profiteert van horeca [...]

Erasmusbrug weer bereikbaar na korte storing

Erasmusbrug weer bereikbaar na korte storing [...]

Brand op zevende etage van zorgcomplex op Zuid

Brand op zevende etage van zorgcomplex op Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,980VolgersVolg