Drugs en messen aangetroffen bij preventieve politieactie horecagelegenheden

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vijf horecagelegenheden in Rotterdam-Delfshaven kregen woensdagavond onaangekondigd bezoek van politie, douane en gemeente. Alle aanwezigen werden preventief gefouilleerd en er werd gecontroleerd op de aanwezigheid van vuurwapens, drugs en vergunningen. Aanleiding voor de actie is toenemend vuurwapengeweld in de wijk. Met deze integrale aanpak willen de partners het signaal afgeven dat eventuele criminele activiteiten niet onopgemerkt blijven, maar aangepakt worden.

De actie begon ’s middags en liep door tot laat in de avond. Voor de preventief fouilleeractie was een aantal willekeurige horeca-inrichtingen gekozen. Agenten bevroren de situatie en begeleidden de bezoekers één voor één naar buiten om hen te fouilleren. Daarna werd de zaak doorzocht en vergunningen en administratie gecontroleerd. Dit leverde onder meer softdrugs en twee messen op. De 38-jarige eigenaar van de horecagelegenheid waar de softdrugs werd gevonden, is aangehouden, evenals een 54-jarige bezoeker die een dealershoeveelheid softdrugs bij zich had. Beide mannen komen uit Rotterdam. Op een andere plek werd een man aangehouden, omdat hij zich niet kon identificeren en mogelijk niet legaal in Nederland verblijft.

- Advertisement -

Alles op orde, krijg je een hand
Hans Hoekman, expert wijkagent leidde de actie: “Het lijkt alsof dat een schamel resultaat is. Maar veel belangrijker is dat exploitanten en bewoners zien dat we geen enkele vorm van crimineel gedrag tolereren. Heb je alles op orde, dan krijg je een hand en gaan we weer verder. Dat was gelukkig bij een heel aantal het geval gisteravond. Maar wij blijven onaangekondigd aankloppen.” In Delfshaven is er een toename van excessief geweld, drugscriminaliteit en het aanbieden van illegaal gokken. Deze hebben een onderling verband en de mix van deze drie vormen van criminaliteit zorgt voor onveiligheidsgevoelens bij inwoners. Door acties als die van gisteravond en in opvolging het sluiten van overlastgevende panden door de gemeente, moet de rust in de wijk weer terugkeren.

Bredere aanpak
Jan van Dorst, hoofd operatiën van het basisteam: “We lossen het natuurlijk niet op met alleen maar dit soort acties. Minstens zo belangrijk zijn bijvoorbeeld de gesprekken die we met onze partners voeren met pandeigenaren en winkeliersverenigingen, om hen ervan te doordringen om alleen met betrouwbare huurders in zee te gaan. Dat zorgt voor een betere kwaliteit van de winkels en een betere uitstraling in de winkelstraten. We zien daarvan al positieve effecten op de Mathenesserweg en 1e Middellandstraat.”

Help mee de wijk veiliger maken!
Bij het veiliger maken van de woonomgeving en de strijd tegen vuurwapenbezit en –gebruik, is uw informatie van groot belang. Wij nemen meldingen heel serieus. Dit kan onder andere via de wijkagent, het algemene politienummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Belt u dan 079 – 345 89 99, Team Criminele Inlichtingen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...

Man op heterdaad aangehouden na explosie Maracas Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april is een 21-jarige man uit Tilburg op...