Lichte stijging van overvallen

Date:

Share post:

Nederland – Na een jarenlange daling is het aantal overvallen in Nederland dit jaar licht gestegen met 1 procent ten opzichte van 2017. Vooral supermarkten en pizzakoeriers waren het doelwit van overvallers.

Het aantal overvallen op pizzakoeriers is gestegen van 41 naar 70. Supermarkten zijn 90 keer overvallen. Dat was in 2017 nog 72 keer. ‘We hebben spoedoverleg met de supermarkten om te kijken of ze extra maatregelen kunnen treffen’, zegt Jos van der Stap, landelijk coördinator overvallen. ‘In Nijmegen, Utrecht en rond Eindhoven was sprake van een serie overvallen op supermarkten. Aanhoudingen zijn verricht.’

Pinbetalingen

- Advertisement -

Jos juicht het initiatief van een grote pizzaleverancier toe die haar bezorgers zonder geld op zak laat rijden. Klanten kunnen alleen via de pin betalen. ‘Dat geldt jammer genoeg nog niet voor alle maaltijdbezorgers.’

Scherp blijven

De lichte stijging van het aantal overvallen is voor Jos een teken dat de taskforce, die jaren geleden is opgericht om het aantal overvallen naar beneden te krijgen, er bovenop moet blijven zitten. ‘We moeten scherp blijven op deze vorm van criminaliteit.’
In totaal zijn er tot 1 december dit jaar 992 overvallen gepleegd. Van 1 januari tot 1 december 2017 waren dat er 975.

Domino’s filiaal opnieuw overvallen Zevenkampse Ring Rotterdam

- Advertisement -

Gerelateerd