Man aangehouden na bedreiging ambulancemedewerkers

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Politieagenten hielden dinsdag 18 december in Den Haag een 29-jarige man uit Leidschendam aan die op zaterdag 8 december betrokken was bij een incident op het Tarwekamp. Hij bedreigde daar toen medewerkers van de ambulancedienst bij hun werkzaamheden tijdens een reanimatie.

Die middag kregen politieagenten de melding om naar het Tarwekamp te gaan vanwege een hulpvraag van ambulancemedewerkers die daar op dat moment met een reanimatie bezig waren. Toen de politieagenten bij het Tarwekamp aankwamen was de automobilist in kwestie al weg. Hij werd later in de buurt aangetroffen en zijn persoonsgegevens werden door de agenten genoteerd. Omdat de ambulancemedewerkers op dat moment nog bezig waren met de reanimatie, werd in een later stadium hun uitgebreide verklaring genoteerd. Op dat moment werd duidelijk dat de automobilist  de ambulancemedewerkers had bedreigd. De situatie was ontstaan doordat hij zich ergerde over het feit dat de ambulance de doorgang van de weg op dat moment blokkeerde. Toen bleek dat de man kon worden verdacht van bedreiging, is hij gesignaleerd in de politiesystemen.

- Advertisement -

Aanhouding
Op dinsdag 18 december controleerden politieagenten in Den Haag de inzittenden van een personenauto. Bij deze controle bleek een van hen de gezochte verdachte van de bedreiging te zijn. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor heeft hij een dagvaarding gekregen. Hij zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Geweld tegen hulpverleners
Het Openbaar Ministerie treedt daadkrachtig op wanneer mensen met een publieke taak worden geconfronteerd met geweld en agressie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...