maandag, september 27, 2021
15.6 C
Rotterdam
maandag 27 september 2021

Waarschijnlijk ‘Dajo’ niet doelwit van fatale schietpartij

Rotterdam – Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op de Rechthuislaan 28 oktober jl. is nog steeds in volle gang. Onlangs riep de politie wederom de hulp van het publiek in via Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. Dat leverde tezamen zo’n 15 tips op. Met alle op dit moment beschikbare informatie lijkt het steeds aannemelijker dat niet Dairon ‘Dajo’ Alberto, maar een ander het eigenlijke doelwit van de schietpartij was.

Vrij snel na de dood van Dairon hadden buurtbewoners en media het al over een ‘vergismoord’. Om het onderzoek zo zorgvuldig mogelijk te doen, is de politie daar niet direct vanuit gegaan, maar heeft met open vizier zo veel mogelijk informatie, beelden, sporen en bewijs. Dat proces is nog in volle gang. Afgelopen weken werden weer nieuwe beelden getoond op tv in opsporingsprogramma’s.

Op de nieuwe beelden is duidelijk te zien dat de dader gericht op het groepje vrienden dat op het moment van de schietpartij daar stond, heeft geschoten. Iedereen zocht een veilig heenkomen. Enkelen komen zelfs ten val, maar zien toch kans om weg te vluchten. Dairon helaas niet. Hij wordt door de op hem aflopende dader van dichtbij doodgeschoten. Wat opvalt, is dat de dader direct daarna ook nog op twee andere wegvluchtende mannen schiet.

De verschillende soorten informatie naast elkaar leggend, concludeert het onderzoeksteam nu dat het steeds aannemelijker is dat inderdaad Dairon Alberto niet het doelwit was. Wie dan wel het doelwit was en waarom kan de politie nog niet zeggen. De politie weet inmiddels wie de vrienden zijn waar Dairon die avond mee stond. Geen van deze personen is bereid een verklaring af te leggen. Met enkelen van hen is kort gesproken. Anderen hebben via hun advocaat laten weten geen contact te willen met de politie.

Er is de politie uiteraard alles aan gelegen om de daders van deze moord zo snel mogelijk op te pakken en zo te voorkomen dat zij nog andere criminele praktijken kunnen uitvoeren. Daarvoor is informatie van getuigen cruciaal. De politie heeft enkele belangrijke getuigen gesproken. Die verklaringen sterken het gerucht dat Dairon niet het doelwit was. Ook worden uiteenlopende criminele gebeurtenissen als aanleiding voor dit schietincident genoemd. Het onderzoeksteam zet alles op alles om dit verder uit te lopen.

Nieuwe beelden; Katendrechtsestraat
Via onderstaande links zijn de nieuwe bewegende beelden te bekijken. Op deze beelden van de Katendrechtsestraat lijkt het alsof de man met zijn rechterbeen trekt; mogelijk is hij gewond of heeft hij iets in zijn zakken.

Beelden Schulpweg
Zo’n twintig minuten na de schietpartij werd op de Schulpweg, eveneens in Rotterdam-Zuid, een brandende scooter gevonden. Na onderzoek is vast komen te staan dat dit de vluchtscooter van de schutter betreft. Het gaat om een Piaggio Skipper st 125 cc. Ook in deze buurt is het tweetal gefilmd. Op deze beelden dragen ze geen helm en lijken ze beide donkergetint. Een van hen is nogal dik; dit is dezelfde man als op de hoek van de Katendrechstestraat.

Van de auto’s die die fatale zondagavond 28 oktober op de Rechthuislaan waren, zijn twee bestuurders nog steeds onbekend. In de opsporingsprogramma’s werd een oproep aan hen gedaan om zich te melden. Dit is nog niet gebeurd.

Deel informatie met de politie

Heeft u informatie die voor het onderzoek relevant is, neem dan alstublieft contact op met het team via 0800-6070 of via tgo.rotterdam.team3@politie.nl. Wilt u anoniem melden, bel dan 0800-7000. Wilt u een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen, bel dan 079-3458 999.

Related Articles

Man (34) meldt zich bij politie als verdachte ongeval Amerikaweg Zoetermeer

0
Zoetermeer - De politie heeft een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden als verdachten voor het...

Aantal moorden in 2020 onder jongeren bijna verdubbeld, totaal aantal moorden iets afgenomen

0
In 2020 zijn minder mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. Dat zijn...

Premier Mark Rutte extra beveiligd, signalen van aanslag of ontvoeringuit georganiseerde misdaad

0
Demissionair Premier Mark Rutte wordt extra zwaarbeveiligd na signalen van ontvoering of een aanslag. Dat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Kunstwerk van plastic afval uit Noordzee en Rotte geopend

Kunstwerk van plastic afval uit Noordzee en Rotte geopend [...]

Woonstad maakt Tarwewijk duurder

Woonstad maakt Tarwewijk duurder [...]

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht [...]

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour [...]

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg