woensdag, maart 3, 2021

Agenten beschoten bij schietincident Bajonetstraat Rotterdam

Rotterdam – Woensdagmiddag 26 december rond 16.00 uur kwamen er meldingen binnen van een conflict op de Rotterdamse Bajonetstraat, waarbij er schoten werden gelost. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat één van de betrokkenen, een 26-jarige Rotterdammer, zowel gericht schoot op een 49-jarige Rotterdammer en 23-jarige plaatsgenote, als ook op de agenten die op de melding afkwamen. De agenten vuurden terug en de man raakte daarbij zwaargewond.

Het drietal had, om voor de politie nog onduidelijke redenen, rondom de Bajonetstraat/ het Adrianaplein ruzie. De 26-jarige man trok op een gegeven moment een vuurwapen om de ruzie te beslechten. De man schoot enkele keren op de man en vrouw, waarbij het mannelijke slachtoffer een schampschot opliep. Dit alles vond plaats op klaarlichte dag in de directe nabijheid van een speelplaatsje waar op dat moment ook een vader met twee kinderen aanwezig waren.

Toen agenten vrijwel op datzelfde moment de straat in kwamen loste de man nog een schot in de richting van de agenten en het eerder genoemde duo. Vervolgens rende hij weg. Hij stak daarbij het speelpleintje over. Hierna draaide hij zich om en vuurde hij nogmaals in de richting van de agenten. De agenten schoten terug en raakten de man. Hierna kon hij worden overmeesterd. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De 49-jarige en 23-jarige zijn donderdag in vrijheid gesteld. Zij blijven verdachten in het onderzoek.

Related Articles

Meerdere gewonden bij aanrijding Zevenkampsering Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een ongeluk op de Zevenkampsering zijn woensdagmorgen rond 08.30 meerdere personen betrokken...

Man zwaargewond na schietpartij Madernarode Zoetermeer

0
Zoetermeer - Een man is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een schietpartij op de Madernorode in...

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg