Automobilist (19) aangehouden na aantreffen meerdere wapens in voertuig

Date:

Deel bericht:

Tilburg – Tijdens een routinecontrole van een auto op de parkeerplaats bij het Station Universiteit aan de Troelstrastraat heeft de politie donderdag 27 december 2018 omstreeks 23.10 uur diverse wapens aangetroffen. De bestuurder, een 19-jarige Tilburger, werd daarop aangehouden.

De agenten reden donderdagavond over de parkeerplaats aan de Troelstrastraat. Ze zagen een BMW stilstaan met de binnenverlichting aan. Er zat één man in. Ze besloten een controle in te stellen. Ze zagen een lege verpakking van een joint op de bijrijdersstoel liggen. De man achter het stuur bevestigde dat hij die net opgerookt had. In de auto hing een sterke wietlucht.

- Advertisement -

Bij verder onderzoek troffen de dienders in de middenconsole vier knalpatronen van een alarmpistool aan. Daarna vonden zij ook nog een knipmes, een boksbeugel en een alarmpistool waarin nog vier patronen zaten. Hierop werd de bestuurder, een 19-jarige Tilburger, aangehouden ter zake de Wet Wapens en Munitie. De wapens en de munitie zijn in beslag genomen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie ontslaat medewerkers na grensoverschrijdend gedrag

Tilburg-Middelburg - De leiding van de politie Zeeland-West-Brabant heeft twee medewerkers ontslagen, na een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...