Twee verdachten aangehouden na autobranden

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – In de nacht van zondag 30 op maandag 31 december brandden drie auto’s uit op een parkeerterrein aan de Huis te Landelaan. Twee auto’s die daarnaast geparkeerd stonden, raakten zwaar beschadigd door het vuur. Kort hierna hielden politieagenten twee verdachten aan voor de brandstichting.

De politie kreeg rond 04.40 uur de melding dat er bij de parkeerplaats bij het sportpark een auto in brand stond en dat er een auto was weggereden. Toen de agenten op de Huis te Landelaan aankwamen, bleken er meerdere auto’s in brand te staan. Nadat de brandweer de brand had geblust, bleken drie auto’s totaal uitgebrand en twee auto’s zwaar beschadigd te zijn. Omdat door een getuige het kenteken van de auto was genoteerd van de auto die na de brand was weggereden, keken agenten in de omgeving uit naar deze auto en konden zij korte tijd later deze auto in Rijswijk laten stoppen. De twee inzittenden, mannen van 19 en 20 jaar uit Den Haag, werden aangehouden voor brandstichting en overgebracht naar het politiebureau.

- Advertisement -

Tips? Bel de politie
De recherche doet verder onderzoek en komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de brandstichting in de omgeving van de parkeerplaats van het sportpark aan de Huis te Landelaan. Heeft u informatie? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Honderden mensen bezoeken sintviering met zwarte pieten in Rijswijk.

Rijswijk - Honderden mensen hebben zaterdagmiddag een sintviering met zwarte pieten op het Piramideplein in Rijswijk bezocht. De...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...