Aanhouding na dodelijk vuurwerkincident

Date:

Deel bericht:

Enschede – Op dinsdagavond 1 januari werd een 30-jarige inwoner van Enschede aangehouden in verband met het dodelijke vuurwerkincident op de Gerststraat kort na de jaarwisseling. Bij dit vuurwerkincident kwam een 54-jarige inwoner van Enschede om het leven. Kort na middernacht ontstond op een aanhangwagen een explosie waarbij onder andere stukken hout werden weggeblazen. Hierbij raakte de 54-jarige man ernstig gewond. Het slachtoffer overleed kort daarop aan zijn verwondingen.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de toedracht van dit noodlottige incident. Zo wordt onder andere technisch (sporen)onderzoek verricht op de (resten van) de aanhanger. Daarnaast wordt gekeken naar beeldmateriaal van die avond. Hierbij wordt ook gekeken naar beeldmateriaal dat op social media verschenen is. Dit is materiaal veiliggesteld en wordt meegenomen in het onderzoek. Tevens wordt een aanvullend buurtonderzoek gehouden. Dit alles om te achterhalen wat er precies op de aanhanger heeft gestaan/gelegen, wie het daar op heeft gelegd, wie de eigenaar of eigenaren waren van deze goederen en hoe dit tot een explosie heeft geleid.

- Advertisement -

Informatie melden bij de politie

Mensen die informatie en antwoorden hebben op deze vragen worden nadrukkelijk verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844. Mensen die anoniem informatie willen delen worden verzocht te bellen met Meld Misdaad Anoniem; 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...

Voorbijgangers vinden overleden persoon Bosdreef Rotterdam

Rotterdam - Voorbijgangers hebben op de Bosdreef in Rotterdam een overleden persoon aangetroffen. De omgeving is afgezet en...