donderdag, september 23, 2021
16 C
Rotterdam
donderdag 23 september 2021

Politie zoekt getuigen van fataal schietincident Rotterdam

Rotterdam – Een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het schietincident op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, waarbij dinsdagochtend 1 januari de 32-jarige Rotterdamse rapper Feis om het leven kwam. Zijn 31-jarige broer raakte zwaargewond. Het team komt graag in contact met getuigen.

Op nieuwjaarsochtend, om 5.15 uur, kreeg de politie de melding van een schietincident aan de Nieuwe Binnenweg. Hulpdiensten snelden naar de betreffende locatie. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De broer van het slachtoffer wist, ondanks zijn zware verwondingen, op eigen kracht naar het ziekenhuis te komen. Hij verblijft daar op dit moment nog steeds.

Onderzoek
De politie zette de omgeving af en stelde een onderzoek in. Met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) hielden agenten op het Heemraadsplein zeven verdachten aan. Ze waren daarbij genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen.  De verdachten zijn drie vrouwen van respectievelijk 15, 32 en 49 jaar en vier mannen in de leeftijd van 36 tot 45 jaar. Ze komen allemaal uit Rotterdam.

Daarnaast stelden agenten sporen veilig en spraken ze met getuigen. Vermoedelijk heeft voorafgaand aan het schietincident een ruzie plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg.

Getuigen
Om exact in beeld te krijgen wat zich in de nacht van 31 december op 1 januari afspeelde op en bij de Nieuwe Binnenweg, spreken rechercheurs graag met nog meer getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord van het incident, of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven, via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Related Articles

Automobilist overleden na ongeval Venneperweg Nieuw Vennep

0
Nieuw Vennep - Een 49-jarige man uit het Zuid-Hollandse Leimuiden is afgelopen nacht door een...

Traumahelikopter ingezet voor allergische reactie Platteweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Een man is donderdagmorgen onwel geraakt nadat hij mogelijk is gestoken door een...

Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

0
Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs 

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs  [...]

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door [...]

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde [...]

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid'

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid' [...]

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg