Politie zoekt getuigen van fataal schietincident Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar het schietincident op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam, waarbij dinsdagochtend 1 januari de 32-jarige Rotterdamse rapper Feis om het leven kwam. Zijn 31-jarige broer raakte zwaargewond. Het team komt graag in contact met getuigen.

Op nieuwjaarsochtend, om 5.15 uur, kreeg de politie de melding van een schietincident aan de Nieuwe Binnenweg. Hulpdiensten snelden naar de betreffende locatie. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De broer van het slachtoffer wist, ondanks zijn zware verwondingen, op eigen kracht naar het ziekenhuis te komen. Hij verblijft daar op dit moment nog steeds.

- Advertisement -

Onderzoek
De politie zette de omgeving af en stelde een onderzoek in. Met de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) hielden agenten op het Heemraadsplein zeven verdachten aan. Ze waren daarbij genoodzaakt meerdere waarschuwingsschoten te lossen.  De verdachten zijn drie vrouwen van respectievelijk 15, 32 en 49 jaar en vier mannen in de leeftijd van 36 tot 45 jaar. Ze komen allemaal uit Rotterdam.

Daarnaast stelden agenten sporen veilig en spraken ze met getuigen. Vermoedelijk heeft voorafgaand aan het schietincident een ruzie plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg.

Getuigen
Om exact in beeld te krijgen wat zich in de nacht van 31 december op 1 januari afspeelde op en bij de Nieuwe Binnenweg, spreken rechercheurs graag met nog meer getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord van het incident, of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven, via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Twee auto’s beschadigd na brand, mogelijk brandstichting Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - in de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni zijn er twee voertuigen in...

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...