donderdag, september 23, 2021
18.1 C
Rotterdam
donderdag 23 september 2021

Update aanhoudingen na achtervolging Prins Alexanderlaan

Capelle aan den IJssel – Twee mannen uit Leiden zijn hun jaar niet goed begonnen. Zij sloegen op de vlucht toen agenten van de verkeerspolitie hen wilden controleren. Bij hun dollemansrit over de A20 en door Capelle aan den IJssel reden ze op hoge snelheid op twee agenten af, die zich genoodzaakt voelden gericht op de auto te schieten. Het duo is aangehouden.

In de nieuwjaarsnacht zagen agenten van de verkeerspolitie rond 04.00 uur een auto een slinger maken over de snelweg en net niet de vangrail raken. Voorbij het Terbregseplein gaven ze de bestuurder een volgteken. Die leek in eerste instantie mee te werken, maar ging er ineens vandoor. Ter hoogte van de toerit Capelle aan den IJssel ging hij vol in de remmen en reed in tegengestelde richting de toerit op. Dwars door de middenberm draaide hij weer de goede kant op, voor even, om op hoge snelheid, deels tegen de verkeersrichting in, verkeerslichten negerend, proberen weg te komen.

Zijn dollemansrit ging via de Capelseweg en Hoofdweg naar Prins Alexanderlaan en President Rooseveltweg. Daar keerde hij en reed weer de Prins Alexanderlaan op, een tweede politieauto tegemoet.

Poging doodslag
Deze agenten hadden hun wagen dwars op de rijstrook gezet, in een poging de bestuurder te laten stoppen. Voor de veiligheid hadden zij wel ruimte overgelaten om hem eventueel te laten passeren. De politiemannen stonden voor hun auto en zagen hoe de bestuurder zijn snelheid niet verminderde, maar zelfs leek te verhogen. Hij stuurde recht op hen af.

Omdat de bestuurder op de agenten bleef afrijden, trokken zij hun vuurwapen en schoten gericht op de auto. Op het laatste moment gooide de verdachte zijn stuur om en reed om de politieauto heen, over de stoep heen, in de richting van de Hoofdweg.

Ter hoogte van de bushalte wist een andere politieauto de auto te stoppen. De bijrijder, een 26-jarige man uit Leiden, werd direct aangehouden. De bestuurder probeerde nog weg te rennen, maar werd al snel gezien op de nabijgelegen parkeerplaats. De 29-jarige Leidenaar is aangehouden op verdenking van onder andere poging doodslag. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Related Articles

Automobilist overleden na ongeval Venneperweg Nieuw Vennep

0
Nieuw Vennep - Een 49-jarige man uit het Zuid-Hollandse Leimuiden is afgelopen nacht door een...

Traumahelikopter ingezet voor allergische reactie Platteweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Een man is donderdagmorgen onwel geraakt nadat hij mogelijk is gestoken door een...

Rijkswaterstaat organiseert “De maand van het Terbregseplein”

0
Het Terbregseplein is een van de drukste verkeersaders van Nederland. Over dit bestaande knooppunt komt...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs 

Rotterdam investeert 13,2 miljoen euro in onderwijs  [...]

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door

Zoon van overleden Ambulancewens-oprichter zet werk door [...]

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde

Scooterrijder ernstig gewond na ongeluk in IJsselmonde [...]

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid'

SP: 'Rotterdam heeft falend bijstandsbeleid' [...]

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder

Woonbron en Vestia maken IJsselmonde duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg