Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Date:

Deel bericht:

Emmen – Vanochtend is een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor de dreiging met explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag. Een medepassagier deed toen melding van deze dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden. Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben. De jonge man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord.

Door de recherche is onderzoek gedaan naar de melding. Uit het onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.

- Advertisement -

Na zijn aanhouding is de verdachte vanochtend overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord over deze zaak. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, is gebleken dat het om een persoon met mogelijk verward gedrag gaat. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst en de man is hulpverlening aangeboden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee doden in Drentse Weiteveen bij ‘geweldsincident’, verdachte (50) aangehouden

Landelijk - In het dorp Weiteveen (gemeente Emmen) zijn twee personen overleden bij een 'geweldsincident', zo laat de...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...