Meerdere inbeslagnames en arrestaties bij integrale controle

Date:

Deel bericht:

Schiedam – In een supermarkt aan de Boerhaavelaan troffen politie en toezichthouders van de gemeente Schiedam donderdagavond tijdens een grote controle niet alleen melk, brood en wc-papier aan, maar ook een taser en 4.100 euro aan onverklaarbare contanten. De politie hield de eigenaar aan en de winkel werd op last van de burgemeester gesloten.

De controle was onderdeel van een grootschalige actie van de politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Schiedam, waaraan ook de Belastingdienst, de Regionale Belasting Groep, de RET en een netwerkbeheerder meewerkten. In de auto van de supermarkteigenaar vond de Douane duizenden illegale sigaretten. Een bezoek aan de aangrenzende woning leverde nog eens vele liters sterke drank op, bedoeld voor verkoop. De netwerkbeheerder constateerde bovendien dat sprake was van stroomdiefstal. De sigaretten en de drank zijn, net als de auto, in beslag genomen. De 24-jarige supermarkteigenaar is aangehouden. In de winkel controleerde de politie ook een 38-jarige vrouw, die een grote hoeveelheid nepsieraden op zak had. Vermoedelijk is hier sprake van heling. De vrouw had verder 2.000 euro aan contanten bij zich, waarvan zij de herkomst niet kon verklaren. Het geld en de sieraden zijn in beslag genomen.

- Advertisement -

Illegale sigaretten in kofferbak

Niet alleen aan de Boerhaavelaan, maar in heel Schiedam-Oost werd gecontroleerd. Motoragenten leidden tientallen auto’s naar een controleplaats onderaan de Rotterdamsedijk. Daar werden negen auto’s in beslag genomen en werd ruim 30.000 euro aan belastinggelden en 1.500 euro aan boetes geïnd. Ook haalden agenten een man van de weg die in het bezit bleek van gebruikshoeveelheden harddrugs en 800 euro aan contanten. De Schiedammer is aangehouden. Een andere automobilist bleek een mes op zak te hebben, dat in beslag is genomen.

Toezicht & Handhaving
Toezicht & Handhaving bezocht ook een aantal horecabedrijven. Bij een café op de Koemarkt bleek geen leidinggevende aanwezig te zijn. De zaak is daarop tijdelijk gesloten. Bij in totaal 45 afgelegde huisbezoeken bleek in 12 gevallen iets mis. Zo was er sprake van onder andere overbewoning en illegale bewoning. Op de Fultonstraat namen handhavers een auto in beslag in verband met een groot aantal openstaande parkeerboetes en troffen ze op de controleplek aan de Rotterdamsedijk een gestolen voertuig aan. Daarnaast werden nog 21 andere boetes voor diverse overtredingen uitgeschreven haalden toezichthouders 34 weesfietsen van straat.

Ondermijning
De gezamenlijke actie is een onderdeel van de strijd tegen ondermijning. Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, waaronder drugshandel, onduidelijke geldstromen en oneerlijk ondernemen. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en een groot aantal andere diensten treden samen op om ondermijning de kop in te drukken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Man overvalt zonnestudio Broersvest Schiedam

Schiedam - Een man heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een zonnestudio aan het Broersvest in Schiedam overvallen. De...

Man overvalt met vuurwapen Poolse supermarkt Parkweg Schiedam

Schiedam - Een winkel aan de Parkweg in Schiedam-Nieuwland is vrijdagavond rond 19.45 uur overvallen door een man...

Bewoner zwaargewond na blussen vlam in de pan met water Zadelmakerhof Schiedam

Schiedam - Een man is woensdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij een vlam in de pan probeerde te...