Meerdere inbeslagnames, boetes en geïnde openstaande boetes bij grote verkeerscontrole

Date:

Deel bericht:

Rotterdam/Hoogvliet – Agenten hielden vrijdagavond 11 januari, samen met de belastingdienst en de Douane, een grote verkeerscontrole op de parkeerplaats aan de Aveling en Middenbaan-Noord. De controle maakt onderdeel uit van algehele aanpak ‘ondermijning’, waarbij het doel is om de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld tegen te gaan.

Door de belastingdienst zijn acht auto’s in beslag genomen. Ook inde de dienst ruim 40.000 euro. Agenten namen één auto in beslag en bekeurden 28 bestuurders, voor onder meer rijden onder invloed, foute verlichting, het niet dragen van de autogordel en bellen achter het stuur.

- Advertisement -

ANPR
Tijdens de controle gebruik gemaakt van de politie ANPR. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...