20-jarige man uit Rotterdam op de vlucht voor de politie

Date:

Deel bericht:

Rotterdam -Dinsdag 15 januari zagen surveillerende agenten op de Prins Alexanderlaan een bromfiets rijden waarbij het hen opviel dat de bijrijder geen helm droeg. Nadat agenten waren gekeerd om de bromfiets te controleren zagen zij dat slechts de bestuurder er nog op zat. Wel liep er in de nabijheid van de bromfiets een jonge man waarna agenten besloten hen beiden te gaan controleren.

Achtervolging
Op het moment dat de agenten richting de mannen reden ging de bestuurder er op de bromfiets vandoor. Een van de agenten sprong daarbij uit de politieauto en wist de vermoedelijke bijrijder al snel in de kraag te vatten. De andere agent zette met de politieauto de achtervolging in op de bestuurder van de bromfiets.

- Advertisement -

Aanhouding bestuurder
Op de Hanrathstraat kon ook de bestuurder in de kraag worden gevat. Na onderzoek bleek dat hij reed zonder rijbewijs. Naast dit feit werd ook proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en kon hij ook worden aangemerkt als verdachte ter zake heling. In de buddyseat werd namelijk ook nog een gestolen kentekenplaat aangetroffen. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte ter zake heling en of er mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd met gebruikmaking van de gestolen kentekenplaat.

Tegen de bijrijder werd uiteindelijk geen proces-verbaal opgemaakt. De agenten konden namelijk niet met 100% zekerheid zeggen dat hij ook de persoon was die zojuist als bijrijder op de bromfiets had gezeten.

 

Tekst : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...