Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – Agenten kregen dinsdag 15 januari rond 17.20 uur de melding van een bedreiging bij een tankstation langs de A20. Een 29-jarige verdachte werd korte tijd later aangehouden.

Bij het tankstation langs de A20 ontstond ruzie tussen de verdachte en het slachtoffer. De verdachte werd vermoedelijk door het slachtoffer aangesproken op zijn gedrag in het verkeer. Hierop bedreigde de verdachte, een 29-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, het slachtoffer met een honkbalknuppel. Hij ging er vervolgens in zijn auto vandoor. Een getuige noteerde het kenteken van de verdachte. Agenten troffen hem op de Eerste Tochtweg rijdend in zijn voertuig aan. Bij zijn aanhouding pleegde de 29-jairge man verzet en rukte hij zich los. Uit een sportschool aan de Eerste Tochtweg kwamen meerdere personen naar buiten die de agenten omsingelden. Eén van de agenten loste een waarschuwingsschot. De verdachte werd uiteindelijk aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

- Advertisement -

Aanhouding voor bedreigen agenten
Een van de omstanders die de agenten omsingelden heeft geprobeerd een agent te slaan. Hij werd later die avond op de Eerste Tochtweg door agenten aangehouden op verdenking van bedreiging. Het gaat om een 33-jarige man uit Rotterdam. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Oproep getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de bedreiging bij een tankstation langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel of die iets gezien hebben van de bedreiging op de Eerste Tochtweg. Heeft u meer informatie neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Gewonden bij vecht- en steekpartij bij tankstation langs A20

Regio - Bij een tankstation langs de A20 zijn maandagmiddag 25 maart twee gewonden gevallen bij een vechtpartij,...

Jongen (14) aangehouden met nepvuurwapen na online bedreiging Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De politie heeft zaterdagavond in Nieuwerkerk aan den IJssel een 14-jarige jongen aangehouden...

Vuilniswagen dumpt lading vanwege brandend afval Maalderij Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Op zaterdag 13 januari om 12:12 uur is er spontaan afval in een...

Slachtofferhulp voor getuigen van aanrijding tussen trein en persoon op station Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - Bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op het station Nieuwerkerk...