Mensen delen vaker auto in Zuid-Holland – Wat zijn de voordelen.

maandag 21 januari 2019 08:45

Autodelen is in opkomst. Steeds meer mensen zien de voordelen van het delen van een auto. Ook in de regio Zuid-Holland wint autodelen aan populariteit. Wat houdt autodelen precies in? En wat zijn eigenlijk de voordelen van het delen van een auto?

Verschillende manieren van autodelen
Autodelen kun je op verschillende manieren doen. Zo is er het klassiek autodelen. Bij klassiek autodelen huur je een auto via een organisatie of platform. De auto’s staan op vaste plekken. Je kunt een auto reserveren via een app en openen met een speciaal pasje (vaak ov-chipkaart). Wil je de auto op een andere plek neerzetten? Dan is oneway carsharing iets voor jou. Dan mag je de auto ook op een andere plek in de afgesproken zone neerzetten. Daarnaast heb je ook nog particulier autodelen. Dit houdt in dat je de auto huurt van een particulier. Dit kan van een ‘onbekende’ particulier zijn via een organisatie, maar ook bijvoorbeeld via een buurman of familielid. Onderling autodelen met een vaste groep mensen wordt ook wel peer-2-peer carsharing genoemd.

Bekende aanbieders
Er zijn verschillende platformen en organisaties waar je een deelauto kunt huren en verhuren. Een aantal voorbeelden zijn: Snappcar (particulier), MyWheels, ConnectCar, Greenwheels, StudentCar, Stapp.in, car2go en Buurauto. Via Snappcar worden er momenteel al meer dan 500 auto’s in Rotterdam aangeboden. Ook in Den Haag worden er veel auto’s gedeeld. MyWheels heeft onlangs in Den Haag op tien strategische plekken auto’s geplaatst. Ook in Leiden en Delft worden er veel deelauto’s aangeboden.

De voordelen van autodelen
Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen om aan autodelen te doen. Als eigenaar van de auto, kun je hier natuurlijk een leuk zakcentje mee verdienen. Hiermee kun je de hoge kosten voor de autoverzekering, de apk-keuring en de wegenbelasting weer terug verdienen. Daarnaast is autodelen ook nog eens erg duurzaam. Als meer mensen hun auto delen, dan zijn er ook minder auto’s op de weg. Daarnaast hoeven er minder auto’s geproduceerd te worden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Autoverzekering bij autodelen
Als huurder van de auto hoef je dit zelf niet te regelen. Dit is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de auto. Ben je particulier? Dan is het raadzaam om de autoverzekering voor de deelauto via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (VGA) af te sluiten. Jouw ‘normale’ autoverzekering is namelijk niet geldig als je jouw auto deelt. Deze speciale deelautoverzekering geldt voor jou als particuliere verzekering, maar is ook meteen de verzekering voor de huurders. Ook zijn de schadevrije jaren en de no-claimkorting van de eigenaar van de auto beschermd. Het is nog gunstiger om jouw auto te delen via een organisatie of platform. Jouw eigen verzekering wordt dan tijdelijk vervangen door een autoverzekering die de huurder van jouw auto automatisch afsluit als er gebruik wordt gemaakt van de deelauto.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Mensen delen vaker auto in Zuid-Holland – Wat zijn de voordelen.
Schrijver:

 

 

Autodelen is in opkomst. Steeds meer mensen zien de voordelen van het delen van een auto. Ook in de regio Zuid-Holland wint autodelen aan populariteit. Wat houdt autodelen precies in? En wat zijn eigenlijk de voordelen van het delen van een auto?

Verschillende manieren van autodelen
Autodelen kun je op verschillende manieren doen. Zo is er het klassiek autodelen. Bij klassiek autodelen huur je een auto via een organisatie of platform. De auto’s staan op vaste plekken. Je kunt een auto reserveren via een app en openen met een speciaal pasje (vaak ov-chipkaart). Wil je de auto op een andere plek neerzetten? Dan is oneway carsharing iets voor jou. Dan mag je de auto ook op een andere plek in de afgesproken zone neerzetten. Daarnaast heb je ook nog particulier autodelen. Dit houdt in dat je de auto huurt van een particulier. Dit kan van een ‘onbekende’ particulier zijn via een organisatie, maar ook bijvoorbeeld via een buurman of familielid. Onderling autodelen met een vaste groep mensen wordt ook wel peer-2-peer carsharing genoemd.

Bekende aanbieders
Er zijn verschillende platformen en organisaties waar je een deelauto kunt huren en verhuren. Een aantal voorbeelden zijn: Snappcar (particulier), MyWheels, ConnectCar, Greenwheels, StudentCar, Stapp.in, car2go en Buurauto. Via Snappcar worden er momenteel al meer dan 500 auto’s in Rotterdam aangeboden. Ook in Den Haag worden er veel auto’s gedeeld. MyWheels heeft onlangs in Den Haag op tien strategische plekken auto’s geplaatst. Ook in Leiden en Delft worden er veel deelauto’s aangeboden.

De voordelen van autodelen
Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen om aan autodelen te doen. Als eigenaar van de auto, kun je hier natuurlijk een leuk zakcentje mee verdienen. Hiermee kun je de hoge kosten voor de autoverzekering, de apk-keuring en de wegenbelasting weer terug verdienen. Daarnaast is autodelen ook nog eens erg duurzaam. Als meer mensen hun auto delen, dan zijn er ook minder auto’s op de weg. Daarnaast hoeven er minder auto’s geproduceerd te worden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Autoverzekering bij autodelen
Als huurder van de auto hoef je dit zelf niet te regelen. Dit is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de auto. Ben je particulier? Dan is het raadzaam om de autoverzekering voor de deelauto via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (VGA) af te sluiten. Jouw ‘normale’ autoverzekering is namelijk niet geldig als je jouw auto deelt. Deze speciale deelautoverzekering geldt voor jou als particuliere verzekering, maar is ook meteen de verzekering voor de huurders. Ook zijn de schadevrije jaren en de no-claimkorting van de eigenaar van de auto beschermd. Het is nog gunstiger om jouw auto te delen via een organisatie of platform. Jouw eigen verzekering wordt dan tijdelijk vervangen door een autoverzekering die de huurder van jouw auto automatisch afsluit als er gebruik wordt gemaakt van de deelauto.

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!