Politie neemt meer geestelijk verzorgers in dienst

Date:

Deel bericht:

Nederland – Het werk bij de politie kan zwaar zijn. Naast de fysieke en mentale uitdagingen, kunnen agenten ook te maken krijgen met morele en existentiële vragen. Omdat dit ook invloed kan hebben op de mensen die dit werk uitvoeren, heeft de politie besloten meer geestelijk verzorgers te werven.

Politiemedewerkers komen in hun dagelijkse werk geregeld met indrukwekkende ervaringen in aanraking. De handelingen van de agenten stellen het incasseringsvermogen op de proef. Daarbij kunnen ze zich afvragen over de wijze waarop ze hebben gehandeld, of krijgen ze vragen over hun eigen persoonlijkheid. Soms brengen deze ervaringen, of een opeenstapeling daarvan, iemand uit evenwicht, of zet het op zijn minst aan tot denken.

- Advertisement -

Voor deze begeleiding zal de politie extra geestelijk verzorgers in dienst nemen, waardoor elke eenheid zijn eigen verzorger in dienst heeft, naast de traditionele bedrijfspsycholoog en bedrijfsarts. Hierdoor krijgen politiemedewerkers alle zorg die ze nodig kunnen hebben. De werving start op korte termijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...