Politie neemt meer geestelijk verzorgers in dienst

Date:

Deel bericht:

Nederland – Het werk bij de politie kan zwaar zijn. Naast de fysieke en mentale uitdagingen, kunnen agenten ook te maken krijgen met morele en existentiële vragen. Omdat dit ook invloed kan hebben op de mensen die dit werk uitvoeren, heeft de politie besloten meer geestelijk verzorgers te werven.

Politiemedewerkers komen in hun dagelijkse werk geregeld met indrukwekkende ervaringen in aanraking. De handelingen van de agenten stellen het incasseringsvermogen op de proef. Daarbij kunnen ze zich afvragen over de wijze waarop ze hebben gehandeld, of krijgen ze vragen over hun eigen persoonlijkheid. Soms brengen deze ervaringen, of een opeenstapeling daarvan, iemand uit evenwicht, of zet het op zijn minst aan tot denken.

- Advertisement -

Voor deze begeleiding zal de politie extra geestelijk verzorgers in dienst nemen, waardoor elke eenheid zijn eigen verzorger in dienst heeft, naast de traditionele bedrijfspsycholoog en bedrijfsarts. Hierdoor krijgen politiemedewerkers alle zorg die ze nodig kunnen hebben. De werving start op korte termijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hellevoetsluis (video)

Hellevoetsluis - Een bedrijfverzamelgebouw aan de Christian Huygensweg in Hellevoetsluis is dinsdagmiddag volledig verwoest. In het pand zat...

37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid dodelijke aanrijding Boerengatbrug Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft op zondag 3 september een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij...

Demonstranten van Extinction Rebellion bezetten Erasmusbrug

Rotterdam - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vrijdagmiddag de Erasmusbrug in beide richtingen geblokkeerd. Dat gebeurde rond het...

Twee gewonden en aanhoudingen na ruzie tussen minderjarige jongeren in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland - Woensdagavond 30 augustus rond 21.25 uur heeft er in een parkje van de H.S.B laan in...