donderdag, december 2, 2021
4.7 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Politie neemt meer geestelijk verzorgers in dienst

- advertentie -

Nederland – Het werk bij de politie kan zwaar zijn. Naast de fysieke en mentale uitdagingen, kunnen agenten ook te maken krijgen met morele en existentiële vragen. Omdat dit ook invloed kan hebben op de mensen die dit werk uitvoeren, heeft de politie besloten meer geestelijk verzorgers te werven.

Politiemedewerkers komen in hun dagelijkse werk geregeld met indrukwekkende ervaringen in aanraking. De handelingen van de agenten stellen het incasseringsvermogen op de proef. Daarbij kunnen ze zich afvragen over de wijze waarop ze hebben gehandeld, of krijgen ze vragen over hun eigen persoonlijkheid. Soms brengen deze ervaringen, of een opeenstapeling daarvan, iemand uit evenwicht, of zet het op zijn minst aan tot denken.

Voor deze begeleiding zal de politie extra geestelijk verzorgers in dienst nemen, waardoor elke eenheid zijn eigen verzorger in dienst heeft, naast de traditionele bedrijfspsycholoog en bedrijfsarts. Hierdoor krijgen politiemedewerkers alle zorg die ze nodig kunnen hebben. De werving start op korte termijn.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,111VolgersVolg
- advertentie -