Politie waarschuwt voor oplichters op WhatsApp

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie Scheveningen waarschuwt voor oplichters die mensen via WhatsApp geld afhandig maken. In de afgelopen week zijn er vijf mensen het slachtoffer geworden van deze manier van oplichten.

De slachtoffers werden via WhatsApp benaderd door de oplichters, die zich voordeden als de zoon of dochter van het slachtoffer. Zij vertelden de slachtoffers dat ze een ander telefoonnummer gebruikten, omdat hun eigen telefoon kapot was gegaan. De slachtoffers dachten echt dat ze chatten met een van hun kinderen, omdat er zelfs een profielfoto bijstond. Vermoedelijk haalden de daders deze foto’s van social media-kanalen.

- Advertisement -

Vervolgens vroegen de oplichters de slachtoffers om geld over te maken. Zij speelden daarbij in op de emotie van het slachtoffer en vertelden dat zij als zogenaamde kinderen het geld erg hard nodig hadden. Ze vertelden het slachtoffer dat zij een nieuw rekeningnummer hadden geopend, en vroegen hen het geld naar dat rekeningnummer over te maken.

De slachtoffers kwamen er pas achter dat ze werden opgelicht nadat ze met hun eigen kinderen hadden gesproken. Hierna hebben zij aangifte gedaan en is de politie een onderzoek gestart.

Oplichting
Wil je meer weten over oplichting via social media? Op deze pagina vind je alle informatie over manieren waarop oplichters te werk gaan, en lees je hoe je aangifte kunt doen als je zelf slachtoffer bent geworden van oplichting.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...