Antoniushove blijft bestaan; Bronovo zal deuren moeten sluiten

Date:

Deel bericht:

Den Haag / Leidschendam – De kogel is door de kerk. Het bestuur van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) heeft vanmorgen in een persconferentie laten weten dat het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag uiterlijk in 2024 zal sluiten. Het Leidschendamse Antoniushove zal blijven bestaan.

Afgelopen december kwam het nieuws naar buiten dat mogelijk beide ziekenhuizen gesloten zou worden. Dit zorgde voor veel ophef onder de lokale bevolking en politiek. Er spelen veel zorgen over het eventueel verdwijnen van de spoedeisende hulp van Bronovo. Eerder werd de SEH-afdeling in Antoniushove ook al gesloten. Hierdoor moeten met name de inwoners uit Leidschendam-Voorburg ver reizen voor acute hulp. Op een later moment zal worden besloten wat er met de huisartsenpost van Bronovo gaat gebeuren.

- Advertisement -

Persvoorlichting
Met de persvoorlichting van vandaag is bekend gemaakt dat Antoniushove zal blijven bestaan en het Bronovo mettertijd definitief zal sluiten. Het Westeinde, eveneens in Den Haag, zal de hoofdvestiging worden van het HMC en zal worden uitgebreid om het werk van het Bronovo over te kunnen nemen. Als reden voor de reorganisatie wordt gegeven dat er te weinig geld wordt verdiend met het openhouden van drie ziekenhuis om voldoende te kunnen investeren. Ook wordt een tekort aan gespecialiseerd personeel genoemd.

Het HMC Westeinde zal als ziekenhuis met een van de grootste spoedeisendehulpafdelingen van Nederland, het centrum voor acute en hoogcomplexe zorg worden. HMC Antoniushove wordt de locatie voor oncologie en planbare zorg.

Geen gedwongen ontslagen verwacht
De directie heeft aangegeven nog in gesprek te gaan met belanghebbenden om specifieke invulling te geven aan de plannen. Door het overhevelen van de zorg naar het Westeinde worden geen gedwongen ontslagen bij het medische personeel verwacht. Wat er met de grond van het Bronovo gaat gebeuren, is nog niet bekend. De grond zou zo’n dertig miljoen euro waard zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...