Antoniushove blijft bestaan; Bronovo zal deuren moeten sluiten

Date:

Deel bericht:

Den Haag / Leidschendam – De kogel is door de kerk. Het bestuur van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) heeft vanmorgen in een persconferentie laten weten dat het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag uiterlijk in 2024 zal sluiten. Het Leidschendamse Antoniushove zal blijven bestaan.

Afgelopen december kwam het nieuws naar buiten dat mogelijk beide ziekenhuizen gesloten zou worden. Dit zorgde voor veel ophef onder de lokale bevolking en politiek. Er spelen veel zorgen over het eventueel verdwijnen van de spoedeisende hulp van Bronovo. Eerder werd de SEH-afdeling in Antoniushove ook al gesloten. Hierdoor moeten met name de inwoners uit Leidschendam-Voorburg ver reizen voor acute hulp. Op een later moment zal worden besloten wat er met de huisartsenpost van Bronovo gaat gebeuren.

- Advertisement -

Persvoorlichting
Met de persvoorlichting van vandaag is bekend gemaakt dat Antoniushove zal blijven bestaan en het Bronovo mettertijd definitief zal sluiten. Het Westeinde, eveneens in Den Haag, zal de hoofdvestiging worden van het HMC en zal worden uitgebreid om het werk van het Bronovo over te kunnen nemen. Als reden voor de reorganisatie wordt gegeven dat er te weinig geld wordt verdiend met het openhouden van drie ziekenhuis om voldoende te kunnen investeren. Ook wordt een tekort aan gespecialiseerd personeel genoemd.

Het HMC Westeinde zal als ziekenhuis met een van de grootste spoedeisendehulpafdelingen van Nederland, het centrum voor acute en hoogcomplexe zorg worden. HMC Antoniushove wordt de locatie voor oncologie en planbare zorg.

Geen gedwongen ontslagen verwacht
De directie heeft aangegeven nog in gesprek te gaan met belanghebbenden om specifieke invulling te geven aan de plannen. Door het overhevelen van de zorg naar het Westeinde worden geen gedwongen ontslagen bij het medische personeel verwacht. Wat er met de grond van het Bronovo gaat gebeuren, is nog niet bekend. De grond zou zo’n dertig miljoen euro waard zijn.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...

Man (32) schiet mensen dood in Rotterdamse woning en pleegt aanslag in Erasmus MC met meerdere gewonden

Rotterdam - Een 32-jarige man is donderdagmiddag op het helideck van het Erasmus Mc in Rotterdam aangehouden nadat...

Explosie bij woning Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Na een handgranaat en een bekladding met een dreigende tekst is er op klaarlichte dag bij...