‘Schot’ blijkt vuurwerk, jongens op gestolen scooter aangehouden

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – Politieagenten kregen woensdag 23 januari rond 20.40 uur de melding dat iemand mogelijk een schot zou hebben gehoord in het Wilhelminapark. Na een achtervolging werden twee jongens achterhaald. Van een schot of vuurwapen bleek na onderzoek geen sprake. De jongens verklaarden vuurwerk te hebben afgestoken. Een van hen werd aangehouden; de snorscooter waarop hij reed bleek te zijn gestolen.

Nadat de agenten het park inreden, zagen zij drie personen met gedoofde lichten wegrijden op een snorscooter, bromfiets en fiets. De agenten die achter bestuurder van de snorscooter aangingen, reden hem achterna via de Bosgang richting de Tubasingel. De bestuurder reed hierna de Muziekbuurt in, kwam ten val op de Ocarinalaan en vluchtte daar achter de flat de bosjes in. Agenten zetten de buurt af in afwachting van het team surveillancehonden om te helpen bij het opsporen van de verdachte. Bij hun komst werd de verdachte nogmaals gewaarschuwd om uit de bosjes te komen. Toen hier geen reactie op kwam, speurde de hond hem op in de bosjes. De verdachte, een 19-jarige inwoner van Den Haag, werd hierbij door de politiehond gebeten. Er werd geen vuurwapen bij hem aangetroffen.

- Advertisement -

Bromfiets
Ondertussen zetten andere agenten in de omgeving de bestuurder van de bromfiets aan de kant. Hij verklaarde dat ze zojuist vuurwerk hadden afgestoken. Ook bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen. Hij kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

Onderzoek
De omgeving van de Ocarinalaan en de plek van de melding in het Wilhelminapark werden nog onderzocht door een zogeheten explosieven speurhond. Dit onderzoek leverde geen vuurwapen, hulzen of ander bewijs van een schietincident op. Na onderzoek bleek de snorscooter te zijn gestolen. De verdachte, die aan het bureau werd behandeld aan zijn verwonding, wordt verdacht van heling.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Honderden mensen bezoeken sintviering met zwarte pieten in Rijswijk.

Rijswijk - Honderden mensen hebben zaterdagmiddag een sintviering met zwarte pieten op het Piramideplein in Rijswijk bezocht. De...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...