A4 bij Leiderdorp gevaarlijkste stuk snelweg uit 2018

zaterdag 26 januari 2019 16:36

Leiderdorp – De rijksweg A4, specifiek tussen de hectometerpaaltjes 33,0 en 34,0, is afgelopen jaar het gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland gebleken. Stichting Incident Management Nederland (IMN) heeft laten weten dat zij hier 52 ongevallen hebben afgehandeld. Dit is een stijging van 60% vergeleken met 2017.

Als reden voor de vele ongelukken geeft het IMN een samenloop van omstandigheden als reden: “De A4 versmald van drie naar twee rijstroken. Vlak daarvoor duikt het verkeer op uit een tunnel met daarin de drukke afslag naar Leiden en Utrecht. De combinatie van afslaand verkeer, plotseling daglicht en de noodzaak om vanuit de linkerbaan in te voegen maakt de kans op ongevallen aanzienlijk.” Rijkswaterstaat zou bezig zijn met plannen om de snelweg aan te passen.

Op een gedeelde tweede plaats staan de A1 bij Terschuur (53,0-53,9) en de A10 bij Duivendrecht (15,0-15,9) met elk 48 ongelukken. De nummer één van de lijst in 2017, de A16 bij Rotterdam (21,0 – 21,9/Van Brienenoordbrug). De volledige top 10 van gevaarlijkste kilometers snelweg kun je hier terugvinden.

 

0 reacties

A4 bij Leiderdorp gevaarlijkste stuk snelweg uit 2018
Schrijver:

 

 

Leiderdorp – De rijksweg A4, specifiek tussen de hectometerpaaltjes 33,0 en 34,0, is afgelopen jaar het gevaarlijkste stuk snelweg van Nederland gebleken. Stichting Incident Management Nederland (IMN) heeft laten weten dat zij hier 52 ongevallen hebben afgehandeld. Dit is een stijging van 60% vergeleken met 2017.

Als reden voor de vele ongelukken geeft het IMN een samenloop van omstandigheden als reden: “De A4 versmald van drie naar twee rijstroken. Vlak daarvoor duikt het verkeer op uit een tunnel met daarin de drukke afslag naar Leiden en Utrecht. De combinatie van afslaand verkeer, plotseling daglicht en de noodzaak om vanuit de linkerbaan in te voegen maakt de kans op ongevallen aanzienlijk.” Rijkswaterstaat zou bezig zijn met plannen om de snelweg aan te passen.

Op een gedeelde tweede plaats staan de A1 bij Terschuur (53,0-53,9) en de A10 bij Duivendrecht (15,0-15,9) met elk 48 ongelukken. De nummer één van de lijst in 2017, de A16 bij Rotterdam (21,0 – 21,9/Van Brienenoordbrug). De volledige top 10 van gevaarlijkste kilometers snelweg kun je hier terugvinden.

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!