Al meer dan honderd wapens bij inleveractie politie

Date:

Deel bericht:

Regio Rotterdam – De wapeninleveractie van politie en Openbaar Ministerie heeft in de eerste week al meer dan 100 wapens, waarvan 24 vuurwapens, opgeleverd. Ook aankomende week kunnen inwoners van het Rijnmond-gebied nog zonder straf van hun wapen af.

Wapens inleveren kan nog tot 3 februari op de volgende zes politiebureaus: Doelwater Rotterdam, Bijdorpplein Schiedam, Slotlaan Capelle, Zuidplein, Schoutstraat Spijkenisse, Overkampweg Dordrecht. Het inleveren gebeurt zonder vervolging voor illegaal wapenbezit. Voor vuurwapens kan 0900-8844 gebeld worden. Het vuurwapen wordt dan thuis opgehaald. Voor overige wapens staan op zes grote politiebureaus speciale inlevertonnen waar men het wapen anoniem in kan deponeren.

- Advertisement -

Wapenbezit kent alleen verliezers
106 Wapens werden afgelopen week ingeleverd; onder andere vijf boksbeugels, vijf zwaarden, 28 messen en 24 vuurwapens. “Prachtige cijfers, maar wat mij betreft is het resultaat breder dan cijfers alleen”, zegt Tarik Topcu, portefeuillehouder vuurwapens bij de politie Rotterdam: “Natuurlijk willen we zoveel mogelijk wapens van straat, maar een maatschappelijke discussie over wapenbezit is wat mij betreft net zo belangrijk. Om wapens écht van straat te krijgen, moet er een verandering van de norm komen. Wapens zijn niet normaal om te hebben en al zeker niet stoer. Wapenbezit leidt tot wapengebruik. En wapengebruik kent alleen maar verliezers.”

Wapens de wijk uit
Dat deze norm door steeds meer mensen gedeeld wordt, ziet Topcu terug in de online petitie van www.wapensdewijkuit.nl. “Dit burgerinitiatief is twee jaar geleden opgericht om een beweging tegen wapens in gang te zetten. Zij vragen mensen zich uit te spreken tegen wapens en de online petitie te tekenen. Tijdens de wapeninleveractie zijn we ook hier een stijging. Fantastisch. Want om onze kinderen te leren dat wapens niet de oplossing zijn in conflicten is het hard nodig dat we ons uitspreken. Kinderen krijgen op straat en in sommige online filmpjes een beeld mee dat wapens stoer zijn. Het is belangrijk dat zij ook een tegengeluid horen.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...