zaterdag, december 4, 2021
5 C
Rotterdam
zaterdag 4 december 2021

21 overvallers en inbrekers aangehouden tijdens grote politieactie

- advertentie -

Rotterdam – De politie van Rotterdam-Zuid is de week goed begonnen door maar liefst 21 verdachten van overvallen, straatroven en woninginbraken aan te houden tijdens een grote actie. Een team van rechercheurs en agenten verbonden aan politiebureaus in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde trokken er afgelopen maandag en dinsdag gezamenlijk op uit.

Het overgrote deel van de zaken dateerde uit 2018 en enkele uit 2017. Het onderzoek hiernaar leek aanvankelijk vastgelopen, maar de vasthoudendheid van een aantal rechercheurs en het doorkomen van tips leidde tot nieuwe inzichten. De zaken kregen hierdoor een nieuwe impuls met als resultaat: de bijzondere aandacht voor 21 verdachten met wie de politie wilde spreken over hun mogelijke betrokkenheid bij deze zogenaamde High Impact Crimes. High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven, die veel impact hebben op de getroffen personen.

De verdachten, van wie de jongste 14 jaar en de oudste 38 jaar; waren samen ‘goed’ voor zeven straatroven, twee woninginbraken, één overval, afpersing, identiteitsfraude en oplichting. Onder hen is een Rotterdamse vrouw van twintig jaar, zij wordt verdacht van internetoplichting. Daarnaast verhoorde de politie vier minderjarigen in de leeftijden van 14, 15 en 16 jaar. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal straatroven in het Zuiderpark afgelopen zomer.

Van de 21 verdachten worden er twee voorgeleid aan de rechter-commissaris, zeven moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Eén verdachte is in verzekering gesteld in afwachting van een nader besluit. Vier verdachten zaten al vast voor andere feiten.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,112VolgersVolg
- advertentie -