Zes maanden cel voor bijstandsfraude Walburgstraat Arnhem

donderdag 31 januari 2019 14:40

Arnhem – Donderdagmiddag 31 januari heeft de rechtbank een 60-jarige man uit Arnhem veroordeel voor een gevangenisstraf van zes maanden voor bijstandsfraude.

Sinds 1 februari 2011 kregen de man en zijn partner een bijstandsuitkering van de gemeente Arnhem. In een garage die op naam stond van zijn zoon, verrichtte de man structureel arbeid. Daarnaast was hij in de prijzen gevallen in een loterij en had een aanzienlijk bedrag gewonnen. Zowel de man, als zijn partner hadden die inkomsten niet opgegeven bij de gemeente. Dat had hij wel moeten doen. De man zou met zijn werk niets hebben verdiend. Volgens de rechtbank is dat in deze zaak niet relevant. Doordat hij geen inzicht heeft gegeven in zijn bezigheden en zijn gewonnen prijs, ontnam hij de gemeente de mogelijkheid om te beoordelen of zijn bijstandsuitkering al dan niet moest worden aangepast.

De man is al een eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld. Daarnaast uit brieven van de gemeente is gebleken dat de man dit had kunnen weten.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

 

0 reacties

Zes maanden cel voor bijstandsfraude Walburgstraat Arnhem
Schrijver:

 

 

Arnhem – Donderdagmiddag 31 januari heeft de rechtbank een 60-jarige man uit Arnhem veroordeel voor een gevangenisstraf van zes maanden voor bijstandsfraude.

Sinds 1 februari 2011 kregen de man en zijn partner een bijstandsuitkering van de gemeente Arnhem. In een garage die op naam stond van zijn zoon, verrichtte de man structureel arbeid. Daarnaast was hij in de prijzen gevallen in een loterij en had een aanzienlijk bedrag gewonnen. Zowel de man, als zijn partner hadden die inkomsten niet opgegeven bij de gemeente. Dat had hij wel moeten doen. De man zou met zijn werk niets hebben verdiend. Volgens de rechtbank is dat in deze zaak niet relevant. Doordat hij geen inzicht heeft gegeven in zijn bezigheden en zijn gewonnen prijs, ontnam hij de gemeente de mogelijkheid om te beoordelen of zijn bijstandsuitkering al dan niet moest worden aangepast.

De man is al een eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld. Daarnaast uit brieven van de gemeente is gebleken dat de man dit had kunnen weten.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!