Twee agenten gewond door agressieve man

Date:

Deel bericht:

Leiden – De politie heeft in de nacht van zondag 3 februari rond 00.30 uur een 29- jarige man uit Harlingen aangehouden. Bij deze aanhouding raakten twee politieagenten gewond en werd er een waarschuwingsschot gelost.

Twee surveillerende agenten kregen de melding dat er in de Seringenstraat in Leiden een agressieve man voor een woning zou staan en dat deze de meldster iets zou willen aan doen. Toen de agenten bij de woning aankwamen zagen zij een man waarvan hen bekend was dat hij een straatverbod had.

- Advertisement -

Toen de agenten de 29- jarige man aanspraken kreeg een van de agenten direct een harde vuistslag in zijn gezicht. Daarop kwam de agent op de grond terecht en ontstond er een worsteling. Bij deze worsteling werd er veel geweld gebruikt door de verdachte. Tijdens de worsteling raakte de andere agent gewond aan zijn hand. De verdachte staakte zijn verzet niet en volgde de aanwijzingen van de agenten niet op, hierop werd er door de agenten pepperspray gebruikt. Ook nu ging het geweld tegen de agenten verder, waarna een agent zich genoodzaakt voelde een waarschuwingsschot te lossen. Hierop vluchtte de verdachte in de richting van het station Lammenschans. Door assisterende agenten werd de verdachte even laten aangehouden.

De beide agenten hebben aangifte gedaan. Naar omstandigheden gaat het redelijk met de politieagenten. De politie onderzoekt de zaak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ex-partner aangehouden in onderzoek naar overlijden 30-jarige vrouw uit Leiden

Leiden - In het onderzoek naar het overlijden van een 30-jarige vrouw uit Leiden is woensdag 7 februari...

Politie onderzoekt overlijden 30-jarige vrouw in Leiden

Leiden - De politie is een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden van een 30-jarige vrouw in Leiden. Dit...

Dode bij woningbrand in Leiden

Leiden - Maandagavond 29 januari is in Leiden een dodelijk slachtoffer te betreuren na een brand in een...

14 gewonden na ongeval tussen lijnbus en taxibusje in Friesland

Berlikum - Bij ernstig ongeluk op de Westergoawei (N383) in het Friese Berlikum zijn zeker 14 inzittenden gewond...