Verkeerscontrole politie en belastingdienst Capelseweg Capelle

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie heeft vandaag tussen 08:00 uur en 15:00 uur op de Capelseweg in Capelle een gezamenlijke controle verricht.

Goed resultaat
Het resultaat van de controle was verrassend goed. Daarmee doelen we op het feit dat er slechts tegen vier bestuurders proces-verbaal diende te worden opgemaakt. De feiten betroffen het niet op vordering kunnen tonen van het rijbewijs, niet leesbaar hebben van een kentekenplaat en het geven van onnodige signalen aan medeweggebruikers om te waarschuwen voor een naderende controle van de politie. Eén bestuurder had nog een vordering openstaan van € 357,00. Deze is direct voldaan. Een andere bestuurder viel op, omdat deze met de auto een kast vervoerde die het volledige zicht aan de rechterkant van de auto belemmerde. Pas nadat de bestuurder dit had aangepast mocht hij zijn weg vervolgen.

- Advertisement -

Rijden onder invloed
Een bestuurder wekte de indruk onder invloed van drugs te rijden. Na afname van een drugstest testte de bestuurder positief en werd aangehouden. Op het bureau is bij de verdachte bloed afgenomen dat zal worden onderzocht om te bepalen of er strafbare waarden aanwezig zijn. De uitslag is nog niet bekend.

Belastingdienst
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 8 voertuigen. 6 voertuigen werden per direct weggesleept, 2 anderen mochten hun weg onder voorwaarden vervolgen. In totaal werd er voor een totaalbedrag van €25.809.00 aan openstaande vorderingen geïnd.

Tekst en foto : Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

- Advertisement -

Gerelateerd