donderdag, december 2, 2021
4.7 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Ongekend hoge opkomst Klimaatmars Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Vandaag demonstreerden duizenden leerlingen voor een beter klimaat. Volgens de politie zijn er tussen de dertien- en vijftienduizend mensen op de demonstratie afgekomen, terwijl er slechts vierduizend werden verwacht.

De demonstratie verzamelde zich op het Malieveld, waar met muziek de opgekomen massa werd vermaakt. Met spandoeken, borden en strijdlust vertrok de mars eerder dan gepland, maar de politie en verkeersregelaars hebben dit in zo goed mogelijke banen geleid. Verkeer in de binnenstad ondervond enige hinder door de mensenmassa die, al leuzen schreeuwend, door de binnenstad trok.

 

Een vuilniswagen moest het even ontzien toen een tiental tieners op het voertuig waren geklommen. Deze zijn er even later weer door de politie afgehaald. Verder zijn er voor zover bekend geen incidenten geweest.

Een tiental personen zijn op een vuilniswagen geklommen die vast staat in de demonstrerende massa

Na de mars zijn de meeste leerlingen weer huiswaarts gegaan of zijn de stad ingetrokken. Enkele scholieren die nog probeerden het Binnenhof te betreden, werden tegengehouden tot de demonstratie officieel voorbij was.

Een scholier die het Binnenhof wil betreden, wordt tegengehouden door de politie

Het is de vraag of de politiek stappen zal aankondigen ten goede van het klimaat. Zo niet, dan zal er mogelijk volgende week een nieuwe demonstratie volgen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,111VolgersVolg
- advertentie -