donderdag, december 2, 2021
4.7 C
Rotterdam
donderdag 2 december 2021

Openbaar Ministerie verdenkt slachtoffer schietpartij van “Suïcide by Cop” Oosteinde Amsterdam

- advertentie -

Amsterdam – De 31-jarige man die woensdagavond op het Oosteinde langs de Nederlandsche Bank werd doodgeschoten lijkt uit te zijn geweest op zelfmoord meldt het OM. De man kwam naar wat later bleek met een nepvuurwapen op de agenten af. Hij negeerde de waarschuwingen van de agenten die uit noodweer besloten om de man neer te schieten. Met ongeveer 20 schoten werd hij doodgeschoten.

De rijksrecherche is volop bezig met het onderzoek en doet nog geen uitspraken over het motief, dan wel de nationaliteit van de man. Het schietincident vond omstreeks 19.15 uur plaats toen de man van het Frederiksplein richting het Oosteinde rende. Hij had op dat moment zijn vuurwapen al in de hand. Agenten waarschuwden hem om te stoppen en het wapen neer te leggen. De man deed dat niet en werd uiteindelijk neergeschoten waarop hij ter plekke stierf aan zijn verwondingen.

Volgens een woordvoerder is de impact op het korps groot, een woordvoerster vertelde tegen de Telegraaf dat dit soort incidenten altijd ingrijpend zijn voor de betrokken politieagenten. Zij moeten immers in een split second reageren op de situatie. De betrokken politiemensen zijn opgevangen door collega’s en een speciaal team.

Precies vijftien jaar geleden vond er ook een soortgelijke zelfmoordactie plaats op het Frederiksplein. Toen werd een Duitse man doodgeschoten nadat hij een agent had bedreigd op het politiebureau. Hij werd op een bankje voor de Nederlandsche Bank doodgeschoten

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,111VolgersVolg
- advertentie -