dinsdag, april 13, 2021
3.5 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Openbaar Ministerie verdenkt slachtoffer schietpartij van “Suïcide by Cop” Oosteinde Amsterdam

Amsterdam – De 31-jarige man die woensdagavond op het Oosteinde langs de Nederlandsche Bank werd doodgeschoten lijkt uit te zijn geweest op zelfmoord meldt het OM. De man kwam naar wat later bleek met een nepvuurwapen op de agenten af. Hij negeerde de waarschuwingen van de agenten die uit noodweer besloten om de man neer te schieten. Met ongeveer 20 schoten werd hij doodgeschoten.

De rijksrecherche is volop bezig met het onderzoek en doet nog geen uitspraken over het motief, dan wel de nationaliteit van de man. Het schietincident vond omstreeks 19.15 uur plaats toen de man van het Frederiksplein richting het Oosteinde rende. Hij had op dat moment zijn vuurwapen al in de hand. Agenten waarschuwden hem om te stoppen en het wapen neer te leggen. De man deed dat niet en werd uiteindelijk neergeschoten waarop hij ter plekke stierf aan zijn verwondingen.

Volgens een woordvoerder is de impact op het korps groot, een woordvoerster vertelde tegen de Telegraaf dat dit soort incidenten altijd ingrijpend zijn voor de betrokken politieagenten. Zij moeten immers in een split second reageren op de situatie. De betrokken politiemensen zijn opgevangen door collega’s en een speciaal team.

Precies vijftien jaar geleden vond er ook een soortgelijke zelfmoordactie plaats op het Frederiksplein. Toen werd een Duitse man doodgeschoten nadat hij een agent had bedreigd op het politiebureau. Hij werd op een bankje voor de Nederlandsche Bank doodgeschoten

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

Related Articles

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Man met vuurwapen aangehouden Palladiostraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Rotterdamse wijk het Lage Land is maandagmiddag een man met een...

Brandweer redt mensen bij woningbrand Mathenesserdijk Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam heeft maandagmiddag korte tijd brand...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind. [...]

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg