donderdag, juli 29, 2021
14.7 C
Rotterdam
donderdag 29 juli 2021

Politie verspreid verkeerde camerabeelden Centrum Den Haag

Den Haag – De politie heeft dinsdagavond 5 februari via het opsporingsprogramma Team West verkeerde camerabeelden uitgezonden waarbij een vrouw als verdachte in beeld werd gebracht. Ook op de website politie.nl werden verkeerde foto’s getoond. De camerabeelden en foto’s hadden betrekking op het contactloos betalen met een gestolen pinpas. Uit onderzoek is gebleken dat zij niets te maken heeft met de pinpasfraude.

Op vrijdag 21 september 2018 vond er op het Weteringplein in Den Haag een diefstal plaats van een pinpas. Niet veel later werd deze pas bij een drogisterij in Rijswijk gebruikt. De politie heeft bij de betreffende drogisterij camerabeelden opgevraagd en deze zijn ook verstrekt. Over het tonen van camerabeelden van verdachten zijn strikte afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie. Nadat bekend was geworden dat de verkeerde beelden zijn getoond zijn direct alle beelden van de officiële opsporingskanalen verwijderd.

Inmiddels is in een persoonlijk gesprek door de rechercheurs in deze zaak met mevrouw en haar familie gesproken. In dit gesprek zijn excuses aangeboden en is gesproken over de impact die het heeft wanneer je als onschuldige in beeld wordt gebracht als verdachte. Daarnaast is uitgelegd hoe deze situatie heeft kunnen ontstaan. De politie betreurt de gang van zaken. Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee het opsporingsprogramma wekelijks wordt gemaakt, bleek mevrouw in dit geval niet te hebben afgerekend met de gestolen bankpas, zoals werd verondersteld.

Foto’s : AS Media De Beeldmakelaar

Related Articles

Slachtoffer twee uur lang bedreigd en gegijzeld met vuurwapen Kralingse Plas Rotterdam

0
Rotterdam - Een 19-jarige Rotterdammer is dinsdagavond twee uur lang gegijzeld en beroofd. De man...

Rotterdammer (24) aangehouden voor illegaal bezit exotische dieren

0
Rotterdam - Een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landelijke Inspectiedienst...

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

19-jarige uren gegijzeld terwijl rekening werd leeggehaald

19-jarige uren gegijzeld terwijl rekening werd leeggehaald [...]

Startmotor kampt nog steeds met leegstand

Startmotor kampt nog steeds met leegstand [...]

Eigenaar in Barendrecht aangetroffen Caracal aangehouden

Eigenaar in Barendrecht aangetroffen Caracal aangehouden [...]

GGD Zuid-Holland zuid gaat overgebleven vaccins weggeven

GGD Zuid-Holland zuid gaat overgebleven vaccins weggeven [...]

Rotterdam-Rijnmond blijft op hoogste corona risiconiveau

Rotterdam-Rijnmond blijft op hoogste corona risiconiveau [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,002VolgersVolg