Douanier aangehouden na vondst 1500 kilo Cocaïne tussen mango’s in Haven Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Op woensdag 13 februari is er in de Rotterdamse haven een grote partij cocaïne onderschept. Een 37-jarige douanier uit Rotterdam is aangehoudenop verdenking van betrokkenheid bij dit drugstransport.

Container met mango’s

- Advertisement -

In een container werd tussen de mango’s een hoeveelheid van circa 1500 kilo cocaïne gevonden. De container met mango’s was afkomstig uit Brazilië.

Douanier aangehouden

Begin van dit jaar startte de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar een verdachtedouanier. Uit informatie van de Douane bleek dat de container met mango’s paste in het lopende onderzoek van de Rijksrecherche en dat de verdachte douanier mogelijk betrokken was bij de invoer van deze container.
De verdachte, die gisteren is aangehouden, wordt vrijdag 15 februari door de officier van justitievoorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperkingen.

Samenwerking

De Rijksrecherche heeft de zaak verder in onderzoek. Deze drugsvangst en het aanhouden van de douanier heeft plaatsgevonden in samenwerking met de Douane, het HARC-team, politie, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...