Politie Zoetermeer handen vol aan bestuurders onder invloed

maandag 18 februari 2019 15:45

Zoetermeer – Afgelopen weekend heeft de politie haar handen vol gehad in Zoetermeer aan meerdere bestuurders onder invloed. In totaal ging het om vijftien bestuurders.

De bestuurders werden gepakt tijdens de reguliere surveillance. Vijf van de vijftien bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. Bij tien gevallen bleek bij een speekseltest dat ze onder invloed waren van verdovende middelen. Een beginnende bestuurder maakte het wel heel bont toen hij – na de invordering van zijn rijbewijs – toch weer achter het stuur kroop.

Bij het rijden onder invloed van alcohol wordt afhankelijk van de uitslag een proces verbaal of een dagvaarding gegeven. Bij het rijden onder invloed van drugs wordt een bloedmonster afgenomen. De bloedwaarden worden dan in een laboratorium vastgesteld, waarop de passende straf wordt gebaseerd.

 

0 reacties

Politie Zoetermeer handen vol aan bestuurders onder invloed
Schrijver:

 

 

Zoetermeer – Afgelopen weekend heeft de politie haar handen vol gehad in Zoetermeer aan meerdere bestuurders onder invloed. In totaal ging het om vijftien bestuurders.

De bestuurders werden gepakt tijdens de reguliere surveillance. Vijf van de vijftien bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. Bij tien gevallen bleek bij een speekseltest dat ze onder invloed waren van verdovende middelen. Een beginnende bestuurder maakte het wel heel bont toen hij – na de invordering van zijn rijbewijs – toch weer achter het stuur kroop.

Bij het rijden onder invloed van alcohol wordt afhankelijk van de uitslag een proces verbaal of een dagvaarding gegeven. Bij het rijden onder invloed van drugs wordt een bloedmonster afgenomen. De bloedwaarden worden dan in een laboratorium vastgesteld, waarop de passende straf wordt gebaseerd.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!