Derde aanhouding in liquidatiezaak

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 28-jarige Rotterdammer is vandaag aangehouden in de liquidatiezaak aan de Willem Ruyslaan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 64-jarige Rotterdammer Moon Tong Choi uit China. Twee weken geleden hield de politie al een eerste verdachte aan, en vorige week een tweede. Beiden zijn 23-jarige Rotterdammers en zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op woensdag 17 oktober 2018 werd om 10.55 uur, vlak voor de kruising Willem Ruyslaan met de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen, Choi neergeschoten. Hij zat in de auto, toen een man op een motorscooter hem van dichtbij onder vuur nam. Hij raakte levensbedreigend gewond en overleed een week later in het ziekenhuis. Zijn bijrijder bleef ongedeerd.  De dader ging er op een scooter vandoor in de richting van de Kralingse Zoom. Op de ‘s-Gravenweg ging hij onderuit en vervolgde zijn vlucht te voet. Hiervan zijn camerabeelden online gezet en getoond in Opsporing Verzocht.

- Advertisement -

Informatie?
Ook al is het even geleden, nog steeds is informatie over het schietincident van harte welkom. Het slachtoffer was een bekende van de politie en gelet op de aard van het incident wordt er serieus rekening gehouden met een afrekening in het criminele (drugs)milieu. Tips of informatie kunt u nog steeds doorgeven. Bel met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 079-3458999. Als u liever anoniem blijft, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...