donderdag, oktober 28, 2021
9.1 C
Rotterdam
donderdag 28 oktober 2021

Inspectievluchten stadswarmtenet (Video)

Rotterdam /Capelle aan den IJssel – Ergens deze winter laat Eneco door een vliegtuig het stadswarmtenet van Rotterdam en Capelle aan den IJssel inspecteren. Tijdens deze inspectievlucht wordt met behulp van infraroodtechniek het leidingnetwerk in beeld gebracht. Hierdoor worden onregelmatigheden in het warmtenet zichtbaar en kunnen we zien waar onderhoud nodig is.

Infraroodcamera

Een klein vliegtuig van het gespecialiseerde Deense bedrijf COWI zal met een infraroodcamera de temperatuurverschillen tussen de warme stadswarmteleidingen in de grond en de omgeving daaromheen in beeld brengen. Aan de hand van de gemaakte beelden kunnen onderhoudsactiviteiten gericht en efficiënt ingepland worden. Zo kunnen onverwachte storingen worden voorkomen.

Planning

Gedurende drie avonden wordt er op ongeveer 600 meter hoogte gevlogen over verschillende gebieden in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De inspectievluchten kunnen alleen uitgevoerd worden onder specifieke (weers-)omstandigheden. Voor de infraroodopnames moet het namelijk droog, helder, koud en donker zijn. Omdat we afhankelijk zijn van deze specifieke omstandigheden kunnen we op dit moment nog geen exacte vliegdatum communiceren. Door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is aan Eneco een vergunning verleend om de inspectievluchten uit te voeren in de periode tot en met 15 april 2019 tussen 19:00 en 23:00 uur in de avond.

Geluidsoverlast

Om de stadswarmtenetten te inspecteren voert Eneco regelmatig inspectievluchten uit. De afgelopen jaren zijn op dezelfde wijze de stadswarmtenetten van Utrecht, Nieuwegein, Den Haag, Delft en Zoetermeer in beeld gebracht. Ondanks dat er gekozen is voor een klein en stil vliegtuig, zorgen de inspectievluchten voor geluidsoverlast. Niet alleen boven Rotterdam en Capelle aan den IJssel maar, afhankelijk van de windrichting, ook in de omliggende gemeenten.

Tijdens de voorbereiding van de inspectievluchten heeft Eneco de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Gouda, Hoekse Waard, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Waddinxveen, Zuidplas en de DCMR, Politie Rijnmond en Veiligheidsregio Rotterdam geïnformeerd over het uitvoeren van de inspectievluchten.

Advertentie

Om inwoners van de gebieden te informeren over de inspectievluchten heeft Eneco op 20 februari 2019 een advertentie geplaatst in de volgende huis-aan-huisbladen: 3B-Krant, Groot Vlaardingen, De Botlek, De Havenloods, Brielsche Courant, Hellevoetse Post, Het Kompas, Nieuwe Stadsblad, IJssel & Lekstreek, Het Zuiden Barendrecht, Het Zuiden Ridderkerk, Goudse Post, Hart van Holland Waddinxveen en AD Rotterdam. Voor de advertentie zie de bijlage.

Zodra duidelijk is wanneer de inspectievluchten exact gaan plaatsvinden, informeren wij iedereen daarover via deze website, het Twitter-account @EnecoNieuws, facebook en de lokale/regionale media.

 

Video

De video bij dit bericht geeft een indruk van een dergelijke inspectievlucht. Daarop is te zien hoe een inspectievlucht (Den Haag, winter 2018) uitgevoerd wordt en wat er met de resultaten van de warmtescan gedaan wordt.

 

Bron :  Eneco

Related Articles

Verkeersregelaar onder invloed krijgt het aan de stok met automobilist in Bergambacht

0
Bergambacht - De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.10 uur een verkeersregelaar aangehouden nadat hij het...

Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

0
Ede - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan...

Man (93) overleden bij brand in woning Dapperstraat Amsterdam

0
Amsterdam - Een 93-jarige man is woensdagmorgen overleden door een brand in zijn woning aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding

Supportersverenigingen reageren op Feyenoord-leiding [...]

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand

Sloop achterzijde hoofdpostkantoor aan Rodezand [...]

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek

1e paal nieuw onderwijs- en revalidatiecentrum in Schiebroek [...]

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen

Bestuur Feyenoord: investeerder afgehaakt door bedreigingen [...]

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans

KNVB zint op stevige maatregelen na vertrek Koevermans [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg