dinsdag, oktober 19, 2021
15.9 C
Rotterdam
dinsdag 19 oktober 2021

Vier verdachten van afpersing, gijzeling en poging ontvoering aangehouden

Den Haag – De recherche van Den Haag-Zuid heeft woensdagavond 20 februari vier mannen aangehouden op verdenking van afpersing, gijzeling en poging ontvoering. Het gaat om mannen van 23, 26, 27 en 30 jaar uit Den Haag. De poging ontvoering van een 36-jarige Hagenaar vond zaterdag 16 februari plaats en de afpersing van een 47-jarige Hagenaar op maandagavond 18 februari. De politie kwam de verdachten mede op het spoor door camerabeelden en getuigenverklaringen.

Zaterdag 16 februari rond 18.30 werd op de Rijswijkse Landingsbaan geprobeerd een 36-jarige Hagenaar in een bus te trekken. De Hagenaar liep naar een flat en werd daar door drie mannen aangevallen. De Hagenaar werd geslagen en geschopt waardoor hij een hoofdwond opliep. De mannen trokken aan de Hagenaar in de richting van een gereedstaande bus. Door zich hevig te verzetten en te schreeuwen wist hij te ontkomen aan de mannen. De Hagenaar verloor daarbij zijn kleding en werd door getuigen opgevangen. De drie mannen waren er intussen vandoor gegaan. De bus werd later in beslag genomen voor verder onderzoek.

Afpersing en gijzeling
Enkele dagen later, maandagavond 18 februari, drongen meerdere mannen na aankloppen de woning binnen van een 47-jarige Hagenaar. De mannen spraken dwingend tegen de Hagenaar en eisten een groot geldbedrag van hem. Ook wilden zij de auto van de man hebben. De Hagenaar werd meegenomen door de mannen en reden met hem in zijn auto door Den Haag om hem op die manier geld te laten geven. Pas enkele uren later werd de Hagenaar uit de auto gezet. De auto werd meegenomen door de mannen.

Uit de onderzoeken naar de twee zaken bleek dat de daders van de poging ontvoering dezelfde personen waren als de daders van de afpersing en gijzeling. Door camerabeelden werden de identiteiten van de mannen bekend. Dit leidde tot de aanhouding van twee verdachten, van 23 en 30 jaar, op het Rijswijkseplein op woensdagavond. Agenten reden daar de twee in hun auto klem.

De twee andere verdachten werden nog dezelfde avond aangehouden. Het is nog niet duidelijk waarom de twee slachtoffers doelwit waren. De politie heeft voor het verdere onderzoek telefoons, twee auto’s, een slagwapen en een vuurwapen in beslag genomen. De verdachten worden vrijdag 22 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Related Articles

Man overleden na aanrijding met tram, mogelijk geduwd Anthony Fokkersingel Den Haag

0
Den Haag - Een man is maandagavond overleden nadat hij voor een tram zou zijn...

Politie zoekt getuigen van ontvoering Pauwenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van...

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten [...]

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in [...]

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs [...]

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam [...]

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg