vrijdag, juni 25, 2021
17.5 C
Rotterdam
vrijdag 25 juni 2021

Vier verdachten van afpersing, gijzeling en poging ontvoering aangehouden

Den Haag – De recherche van Den Haag-Zuid heeft woensdagavond 20 februari vier mannen aangehouden op verdenking van afpersing, gijzeling en poging ontvoering. Het gaat om mannen van 23, 26, 27 en 30 jaar uit Den Haag. De poging ontvoering van een 36-jarige Hagenaar vond zaterdag 16 februari plaats en de afpersing van een 47-jarige Hagenaar op maandagavond 18 februari. De politie kwam de verdachten mede op het spoor door camerabeelden en getuigenverklaringen.

Zaterdag 16 februari rond 18.30 werd op de Rijswijkse Landingsbaan geprobeerd een 36-jarige Hagenaar in een bus te trekken. De Hagenaar liep naar een flat en werd daar door drie mannen aangevallen. De Hagenaar werd geslagen en geschopt waardoor hij een hoofdwond opliep. De mannen trokken aan de Hagenaar in de richting van een gereedstaande bus. Door zich hevig te verzetten en te schreeuwen wist hij te ontkomen aan de mannen. De Hagenaar verloor daarbij zijn kleding en werd door getuigen opgevangen. De drie mannen waren er intussen vandoor gegaan. De bus werd later in beslag genomen voor verder onderzoek.

Afpersing en gijzeling
Enkele dagen later, maandagavond 18 februari, drongen meerdere mannen na aankloppen de woning binnen van een 47-jarige Hagenaar. De mannen spraken dwingend tegen de Hagenaar en eisten een groot geldbedrag van hem. Ook wilden zij de auto van de man hebben. De Hagenaar werd meegenomen door de mannen en reden met hem in zijn auto door Den Haag om hem op die manier geld te laten geven. Pas enkele uren later werd de Hagenaar uit de auto gezet. De auto werd meegenomen door de mannen.

Uit de onderzoeken naar de twee zaken bleek dat de daders van de poging ontvoering dezelfde personen waren als de daders van de afpersing en gijzeling. Door camerabeelden werden de identiteiten van de mannen bekend. Dit leidde tot de aanhouding van twee verdachten, van 23 en 30 jaar, op het Rijswijkseplein op woensdagavond. Agenten reden daar de twee in hun auto klem.

De twee andere verdachten werden nog dezelfde avond aangehouden. Het is nog niet duidelijk waarom de twee slachtoffers doelwit waren. De politie heeft voor het verdere onderzoek telefoons, twee auto’s, een slagwapen en een vuurwapen in beslag genomen. De verdachten worden vrijdag 22 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Related Articles

Bekir E. veroordeeld voor moord op Hümeyra (16), 20 jaar cel en TBS

0
Rotterdam - Het gerechtshof in Rotterdam heeft de 34-jarige Bekir E. in hoger beroep veroordeeld...

Bankstel in brand in kelderboxen Schakerlo Rotterdam

0
Rotterdam - Rond half negen heeft korte tijd brand gewoed in de kelderboxen van een...

Para-vliegtuig maakt noodlanding naast snelweg A50 bij Apeldoorn

0
Apeldoorn - Een vliegtuig is vrijdagmorgen in een sloot naast de A50 bij Apeldoorn terechtgekomen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Hof doet uitspraak in zaak-Rotterdamse scholiere Hümeyra

Hof doet uitspraak in zaak-Rotterdamse scholiere Hümeyra [...]

Bvo Feyenoord bevestigt: Het is een publiek object

Bvo Feyenoord bevestigt: Het is een publiek object [...]

Directie Feyenoord krijgt de kat in het stadhuis

Directie Feyenoord krijgt de kat in het stadhuis [...]

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord [...]

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg