Vier verdachten van afpersing, gijzeling en poging ontvoering aangehouden

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De recherche van Den Haag-Zuid heeft woensdagavond 20 februari vier mannen aangehouden op verdenking van afpersing, gijzeling en poging ontvoering. Het gaat om mannen van 23, 26, 27 en 30 jaar uit Den Haag. De poging ontvoering van een 36-jarige Hagenaar vond zaterdag 16 februari plaats en de afpersing van een 47-jarige Hagenaar op maandagavond 18 februari. De politie kwam de verdachten mede op het spoor door camerabeelden en getuigenverklaringen.

Zaterdag 16 februari rond 18.30 werd op de Rijswijkse Landingsbaan geprobeerd een 36-jarige Hagenaar in een bus te trekken. De Hagenaar liep naar een flat en werd daar door drie mannen aangevallen. De Hagenaar werd geslagen en geschopt waardoor hij een hoofdwond opliep. De mannen trokken aan de Hagenaar in de richting van een gereedstaande bus. Door zich hevig te verzetten en te schreeuwen wist hij te ontkomen aan de mannen. De Hagenaar verloor daarbij zijn kleding en werd door getuigen opgevangen. De drie mannen waren er intussen vandoor gegaan. De bus werd later in beslag genomen voor verder onderzoek.

- Advertisement -

Afpersing en gijzeling
Enkele dagen later, maandagavond 18 februari, drongen meerdere mannen na aankloppen de woning binnen van een 47-jarige Hagenaar. De mannen spraken dwingend tegen de Hagenaar en eisten een groot geldbedrag van hem. Ook wilden zij de auto van de man hebben. De Hagenaar werd meegenomen door de mannen en reden met hem in zijn auto door Den Haag om hem op die manier geld te laten geven. Pas enkele uren later werd de Hagenaar uit de auto gezet. De auto werd meegenomen door de mannen.

Uit de onderzoeken naar de twee zaken bleek dat de daders van de poging ontvoering dezelfde personen waren als de daders van de afpersing en gijzeling. Door camerabeelden werden de identiteiten van de mannen bekend. Dit leidde tot de aanhouding van twee verdachten, van 23 en 30 jaar, op het Rijswijkseplein op woensdagavond. Agenten reden daar de twee in hun auto klem.

De twee andere verdachten werden nog dezelfde avond aangehouden. Het is nog niet duidelijk waarom de twee slachtoffers doelwit waren. De politie heeft voor het verdere onderzoek telefoons, twee auto’s, een slagwapen en een vuurwapen in beslag genomen. De verdachten worden vrijdag 22 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...