Politiehond Viper vindt verwarde man in donkere kelder vervallen kerk Baronielaan Breda

Date:

Deel bericht:

Breda – Een verwarde 48-jarige Bredanaa heeft dinsdag 26 februari 2019 rond 18.00 uur de hulpdiensten flink bezig gehouden. Hij bedreigde agenten en verwondde politiehond Viper, die hem in een donkere kelder vond. Hij sloeg de hond met een ijzeren staaf en werd na inzet van pepperspray overmeesterd en aangehouden. Hij wordt vandaag beoordeeld door de GGZ.

De politie kreeg een melding dat een verwarde man zich in de toren verschanst had in de leegstaande kerk aan de Baronielaan. Hij zou dreigen naar beneden te springen. Een politieonderhandelaar en ook brandweer en ambulancedienst werden gealarmeerd. De man riep onder meer: “Evi van Lanschot wil je met me trouwen en kankernazi’s”. Er werd op de verwarde man ingepraat, waarna die besloot om naar beneden te klimmen. Buiten gekomen werd hij erg agressief en gooide een steen naar de agenten waarna hij opnieuw de kerk invluchtte.

- Advertisement -

Viper
Twee agenten gingen vervolgens met diensthond Viper en voorzien van een schild via de pastoriewoning de kerk binnen gegaan. De politiehond pikte bij het altaar een spoor van menselijke geur op en leidde de agenten via een gang en een trap naar een pikdonkere kelderruimte. Daar zagen ze de verdachte die zich onder een kapotte trap verstopt had. De dienders sommeerden hem herhaalde malen tevoorschijn te komen. Daaraan werd niet voldaan, waarna Viper aan de lange lijn het commando “Vast’ werd gegeven. De verdachte sloeg daarop met een ijzeren staaf de hond op zijn kop en sprong over een gat met water. Hierna beet de hond hem in de mouw van zijn jas, waarop de verdachte zich voorover boog waardoor de hond achterover in het gat met water viel. De verdachte duwde Viper dieper het water in. Het dier verdween zelfs even helemaal onder water. De hondengeleider rende de trap af en spoot de agressieve man pepperspray in het gezicht. Hierna werd de 48-jarige Bredanaar overmeesterd en aangehouden. Viper was even buiten bewust zijn en had een verwonding onder een oog. Een Oosterhoutse dierenarts heeft de hond onderzocht, er lijkt geen sprake te zijn van ernstig letsel.

- Advertisement -

Gerelateerd