dinsdag, oktober 20, 2020

Rotterdamse politiechef na negen jaar naar Amsterdam

De Rotterdamse politiechef Frank Paauw vertrekt naar Amsterdam om daar politiechef te worden. Hij volgt daar Pieter-Jaap Aalbersberg op, die op 1 februari is gestart als nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Paauw begint op 1 mei in Amsterdam.

“Een periode van bijna negen jaar in de Eenheid Rotterdam is voorbij gevlogen. Ik heb daar een geweldige tijd gehad, en met ruim 6000 geweldige collega’s. Als je dan ook nog eens in de Eenheid Amsterdam mag gaan werken dan is dat wel een hele bijzondere eer en uitdaging. Ik verlaat Rotterdam met bloedend hart, maar ik heb ontzettend veel zin om in de Eenheid Amsterdam aan de slag te gaan en met de collega’s kennis te maken.” vertelt Frank Pauw over diens overstap.

Carrière
Paauw begon zijn loopbaan in 1986 bij de gemeentepolitie in Den Haag als inspecteur. Hij heeft een lange en veelzijdige carrière bij de politie achter de rug. Sinds 2010 was hij politiechef in Rotterdam. Paauw zette gestaag een nieuwe organisatie in het Rotterdamse op poten, met korte lijnen. Een eenheid met ruim 1,75 miljoen mensen en 25 gemeenten. De focus lag daarbij op de operatie, het vergroten van de operationele alertheid en het verder professionaliseren van de organisatie eromheen. Onder leiding van Paauw werd samen met diverse gemeenten en het OM een robuuste uitvoering gegeven aan een integrale aanpak op High Impact Crimes (HIC-delicten). Die aanpak resulteerde in een halvering van het aantal overvallen, straatroven en woninginbraken en het significant vergroten van de pakkans.

Van 1999 tot 2003 diende hij ook al in Rotterdam als chef van het district Feijenoord-Ridderster. Het beveiligen van risicowedstrijden van Feyenoord en internationale voetbalwedstrijden behoorde tot zijn takenpakket. Hij was hoofdverantwoordelijke voor de veiligheid rondom de Kuip tijdens het EK van 2000.

Betrokkenheid
Hij bouwde door zijn manier van werken in Rotterdam veel credits op, vooral vanwege zijn betrokkenheid bij het personeel, van hoog tot laag. “Als een collega tijdens zijn werk op straat was belaagd of anderszins gewond was geraakt belde hij ze altijd op om ze dan een hart onder de riem te steken. Hij staat voor zijn mensen, ook als zij onder vuur kwamen te staan. Die steun sprak hij ook zowel intern als extern uit. Dat werd zeer gewaardeerd’’, aldus een naaste collega.

Felicitatie
Korpschef Erik Akerboom feliciteert de gemeentes in de Eenheid Amsterdam en de collega’s van de eenheid met hun nieuwe politiechef:  “Met Frank Paauw krijgt Amsterdam een politiechef van formaat; een stevige politieleider met oog voor zijn mensen. Paauw weet als geen ander hoe complex de veiligheidsproblematiek in de grote stad kan zijn en wat dat van de politie vraagt.”

Related Articles

Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Lekkerkerk

Lekkerkerk - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 20 oktober uitspraak gedaan over de 64-jarige Gouwenaar, die in 2018 met zijn bestelbus inreed...

16-jarige bezorger van scooter beroofd in Barendrecht, politie zoekt getuigen

Barendrecht - Een 16-jarige scooterrijder uit Barendrecht is dinsdagavond rond 20.30 uur van zijn scooter beroofd. De politie roept eventuele getuigen op zich te...

Pyromaan slaat weer toe in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - In de omgeving van de Wiekslag hebben gisterenavond wederom meerdere brandjes gewoed. Omstreeks 21.45 uur kwam de eerste melding...

Laatste Nieuws

Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Lekkerkerk

Lekkerkerk - De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag 20 oktober uitspraak gedaan over de 64-jarige Gouwenaar, die in 2018 met zijn bestelbus inreed...

16-jarige bezorger van scooter beroofd in Barendrecht, politie zoekt getuigen

Barendrecht - Een 16-jarige scooterrijder uit Barendrecht is dinsdagavond rond 20.30 uur van zijn scooter beroofd. De politie roept eventuele getuigen op zich te...

Pyromaan slaat weer toe in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - In de omgeving van de Wiekslag hebben gisterenavond wederom meerdere brandjes gewoed. Omstreeks 21.45 uur kwam de eerste melding...

Fietsster gewond na aanrijding in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Maandag 19 oktober is een fietsster gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde van de Boterdorpseweg met Berkelsepoort. Het ongeval...

Twaalf jaar cel en TBS voor Rotterdamse die 73-jarige buurman doodstak

Rotterdam - Een 52-jarige vrouw uit Rotterdam is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar en TBS voor de moord op een 73-jarige...

Stay Connected

9,057FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg