Zwaargewonde door ingestorte muur in De Meelfabriek Leiden (video)

donderdag 28 februari 2019 12:38

Leiden – Op het bouwterrein van De Meelfabriek aan de Oosterkerkstraat is vanochtend een zwaargewonde gevallen, nadat een stuk muur instortte.

Een stuk muur van circa dertig bij veertig meter stortte tijdens werkzaamheden in en viel zo’n tien verdiepingen naar beneden. Er vielen brokstukken op het been van een man die op de eerste verdieping aan het werk zou zijn geweest. Hierbij liep hij zwaar letsel op. Toegesnelde agenten hebben het been afgekneld om het hevige bloedverlies tegen te gaan.

Door middel van een hoogwerker van de brandweer is het slachtoffer naar beneden gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Een traumahelikopter landde in een parkje in de buurt om bijstand te verlenen. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Waardoor het stuk muur instortte is nog onduidelijk. Er zal nader onderzoek worden gedaan. Ook wordt onderzocht hoe stabiel het gebouw momenteel nog is en of werkzaamheden door kunnen gaan.

 

0 reacties

Zwaargewonde door ingestorte muur in De Meelfabriek Leiden (video)
Schrijver:

 

 

Leiden – Op het bouwterrein van De Meelfabriek aan de Oosterkerkstraat is vanochtend een zwaargewonde gevallen, nadat een stuk muur instortte.

Een stuk muur van circa dertig bij veertig meter stortte tijdens werkzaamheden in en viel zo’n tien verdiepingen naar beneden. Er vielen brokstukken op het been van een man die op de eerste verdieping aan het werk zou zijn geweest. Hierbij liep hij zwaar letsel op. Toegesnelde agenten hebben het been afgekneld om het hevige bloedverlies tegen te gaan.

Door middel van een hoogwerker van de brandweer is het slachtoffer naar beneden gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Een traumahelikopter landde in een parkje in de buurt om bijstand te verlenen. De man is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Waardoor het stuk muur instortte is nog onduidelijk. Er zal nader onderzoek worden gedaan. Ook wordt onderzocht hoe stabiel het gebouw momenteel nog is en of werkzaamheden door kunnen gaan.

 

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Wederom ongeval op motorcrossbaan Bleiswijk

Bleiswijk - Op de motorcrossbaan in Bleiswijk is wederom een motorcrosser gewond geraakt. De crosser ging onderuit en heeft daarbij dusdanige verwondingen opgelopen dat de brandweer ter plaatse moest komen voor tilassistentie. Het slachtoffer moet met een bergingsbak...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!