Stijging anonieme meldingen over drugslabs

Date:

Deel bericht:

Regio Den Haag – Volgens cijfers van Meld Misdaad Anoniem is het aantal anonieme meldingen over drugslabs in de regio Den Haag gestegen van 5 in 2017 naar 25 in 2018. De politie is blij met iedere anonieme melding. Zo kan de politie met hulp van burgers nog meer zaken oplossen. De stijging is in lijn met de landelijke stijging van meldingen over drugslabs.

Vorig jaar 25 juli werd een drugslab opgerold aan de Draadbaan in Leiderdorp naar aanleiding van een anonieme tip over een chemische geur die bij het pand werd geroken. Een 65-jarige man werd aangehouden. Agenten die poolshoogte namen roken eveneens een vreemde lucht. Signalen zoals geur of veel (nachtelijke) activiteit zijn vaak aanleiding voor een melding, al dan niet anoniem.

- Advertisement -

M.-tip leidt naar half miljoen euro aan cocaïne in Den Haag
Op 6 februari hield de politie een 31-jarige man uit Zoetermeer aan voor de handel in drugs. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een M.-tip. In zijn woning in Den Haag vond de politie een geldbedrag van 57.000 euro en ruim vijf kilo cocaïne, met een straatwaarde van ruim een half miljoen euro. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen, evenals een auto, een duur merkhorloge en enkele andere kostbare goederen.

Negentig aanhoudingen
Naar aanleiding van anonieme meldingen heeft de politie-eenheid Den Haag in 2018 negentig aanhoudingen verricht. Daarnaast is er in totaal 390.554 euro in beslag genomen en zijn er 5.516 hennepplanten aangetroffen en vernietigd.

Via Meld Misdaad Anoniem kwamen bij de Politie Den Haag het afgelopen jaar 1313 meldingen binnen. Over softdrugs (455) en harddrugs (339) kwamen de meeste meldingen binnen. Ook over geweld (152), diefstal en verduistering (125) en financieel-economische delicten (84) werd bij M. melding gedaan.

Hieronder zie je hoe Meld Misdaad Anoniem werkt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...