Nog altijd pyromaan actief in Voorburg; Twee voertuigen doelwit van brandstichting

Date:

Deel bericht:

Voorburg – Na de drie aanhoudingen van afgelopen week leek er een einde te zijn aan de vele autobranden en ontploffingen in de gemeente. Helaas waren afgelopen nacht weer twee voertuigen doelwit van een pyromaan. Het is niet bekend of het om dezelfde dader(s) gaat van de eerdere incidenten van afgelopen tijd.

Omstreeks half tien werd een voertuigbrand gemeld aan de Jacobus van Looystraat in Voorburg. Gelukkig gebeurde dit op tijd, waardoor de politie en brandweer de auto konden redden. Het leek erop dat er iets op een voorband is gelegd en aangestoken. Door het snelle optreden is er slechts lichte schade ontstaan.

- Advertisement -

Door de recente gebeurtenissen in de buurt heeft de politie wel een groot onderzoek gestart. Sporen werden veiliggesteld en gedocumenteerd. Ook heeft een politiehond in de straat en aangrenzende tuinen gezocht. Het dier sloeg enkele keren op iets aan, maar het is niet bekend of er nieuwe sporen zijn gevonden die te maken hebben gehad met de poging tot brandstichting.

Enkele uren later, omstreeks half twee, moest de brandweer opnieuw uitrukken. Ditmaal voor een brandende aanhanger die geparkeerd stond aan de Parkweg, eveneens in Voorburg. De aanhanger lag vol met afvalzakken gevuld met tuinafval. De brandweer heeft de zakken uit elkaar gehaald en de brandende resten geblust. De aanhanger lijkt te zijn gespaard van noemenswaardige schade.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...