Sterke daling in aantal suïcides op het spoor
via

 

 

Afgelopen jaar is het aantal suïcides op het spoor weer afgenomen. Het aantal daalde met ruim 10%, van 2015 naar 194. “Zo’n sterke daling hebben we in de afgelopen 10 jaar niet gezien”, aldus Prorail.

NS en ProRail zetten zich sterk in voor het voorkomen van suïcides op het spoor. Dat gebeurt in nauwe samenwerking tussen allereerst de vervoerders en ook met stichting 113 Zelfmoordpreventie. Zowel in media- en informatieberichten als langs het spoor wijzen de vervoerders mensen op de mogelijkheden om hulp te zoeken. Borden nodigen passanten uit om te bellen en zo hulp te vinden.

Grote impact
“Verder zijn we vooral terughoudend als het om berichtgeving gaat. Onderzoek toont aan dat grote voorzichtigheid in berichtgeving helpt.”, verklaart Prorail. “Wanneer relevant vertellen we over de impact van suïcide. Denk daarbij aan treinpersoneel: een machinist die een aanrijding meemaakt of een conducteur die bij een ongeval moet optreden. Maar ook de Incidentenbestrijders van ProRail en hulpdiensten. Zij maken regelmatig zeer ernstige situaties mee en dragen zo respectvol mogelijk zorg voor de afhandeling.”

Wees alert
Prorail investeert veel in de preventie, zoals door fysieke middelen als cameratoezicht en het plaatsen van hekken, maar ook medewerkers in de spooromgeving zijn getraind om bepaald gedrag waar te nemen en daar op in te grijpen. Daarnaast helpt ook de alertheid van omstanders in het voorkomen.


Denk je zelf aan suïcide? Hulp helpt, neem contact op met telefoonnummer 0900 0113 van Stichting 113 Zelfmoordpreventie of bezoek de website.

 

Sterke daling in aantal suïcides op het spoor
Schrijver:

 

 

Afgelopen jaar is het aantal suïcides op het spoor weer afgenomen. Het aantal daalde met ruim 10%, van 2015 naar 194. “Zo’n sterke daling hebben we in de afgelopen 10 jaar niet gezien”, aldus Prorail.

NS en ProRail zetten zich sterk in voor het voorkomen van suïcides op het spoor. Dat gebeurt in nauwe samenwerking tussen allereerst de vervoerders en ook met stichting 113 Zelfmoordpreventie. Zowel in media- en informatieberichten als langs het spoor wijzen de vervoerders mensen op de mogelijkheden om hulp te zoeken. Borden nodigen passanten uit om te bellen en zo hulp te vinden.

Grote impact
“Verder zijn we vooral terughoudend als het om berichtgeving gaat. Onderzoek toont aan dat grote voorzichtigheid in berichtgeving helpt.”, verklaart Prorail. “Wanneer relevant vertellen we over de impact van suïcide. Denk daarbij aan treinpersoneel: een machinist die een aanrijding meemaakt of een conducteur die bij een ongeval moet optreden. Maar ook de Incidentenbestrijders van ProRail en hulpdiensten. Zij maken regelmatig zeer ernstige situaties mee en dragen zo respectvol mogelijk zorg voor de afhandeling.”

Wees alert
Prorail investeert veel in de preventie, zoals door fysieke middelen als cameratoezicht en het plaatsen van hekken, maar ook medewerkers in de spooromgeving zijn getraind om bepaald gedrag waar te nemen en daar op in te grijpen. Daarnaast helpt ook de alertheid van omstanders in het voorkomen.


Denk je zelf aan suïcide? Hulp helpt, neem contact op met telefoonnummer 0900 0113 van Stichting 113 Zelfmoordpreventie of bezoek de website.

 

Jarenlange celstraf geëist tegen Haagse wapenhandelaar

Jarenlange celstraf geëist tegen Haagse wapenhandelaar

Den Haag - Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een celstraf van vijf jaar geëist tegen een 39-jarige Hagenaar die zich volgens het OM jarenlang bezig hield met wapenhandel. De zaak kwam aan het licht toen hij in 2019 werd aangehouden voor huiselijk geweld. In huis...

Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Jaar celstraf voor Rotterdamse ‘kettingrukker’

Rotterdam - De rechtbank veroordeelde deze week een (inmiddels) 19-jarige jongen voor een aantal straatroven die hij oktober vorig jaar pleegde op Rotterdam-Zuid. Bij de straatroven maakte de jongen telkens een ketting buit. Afgelopen oktober kreeg de politie...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!