dinsdag, januari 26, 2021

Sterke daling in aantal suïcides op het spoor

Afgelopen jaar is het aantal suïcides op het spoor weer afgenomen. Het aantal daalde met ruim 10%, van 2015 naar 194. “Zo’n sterke daling hebben we in de afgelopen 10 jaar niet gezien”, aldus Prorail.

NS en ProRail zetten zich sterk in voor het voorkomen van suïcides op het spoor. Dat gebeurt in nauwe samenwerking tussen allereerst de vervoerders en ook met stichting 113 Zelfmoordpreventie. Zowel in media- en informatieberichten als langs het spoor wijzen de vervoerders mensen op de mogelijkheden om hulp te zoeken. Borden nodigen passanten uit om te bellen en zo hulp te vinden.

Grote impact
“Verder zijn we vooral terughoudend als het om berichtgeving gaat. Onderzoek toont aan dat grote voorzichtigheid in berichtgeving helpt.”, verklaart Prorail. “Wanneer relevant vertellen we over de impact van suïcide. Denk daarbij aan treinpersoneel: een machinist die een aanrijding meemaakt of een conducteur die bij een ongeval moet optreden. Maar ook de Incidentenbestrijders van ProRail en hulpdiensten. Zij maken regelmatig zeer ernstige situaties mee en dragen zo respectvol mogelijk zorg voor de afhandeling.”

Wees alert
Prorail investeert veel in de preventie, zoals door fysieke middelen als cameratoezicht en het plaatsen van hekken, maar ook medewerkers in de spooromgeving zijn getraind om bepaald gedrag waar te nemen en daar op in te grijpen. Daarnaast helpt ook de alertheid van omstanders in het voorkomen.


Denk je zelf aan suïcide? Hulp helpt, neem contact op met telefoonnummer 0900 0113 van Stichting 113 Zelfmoordpreventie of bezoek de website.

Related Articles

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Noodbevel in Gouda, groep raddraaiers steekt auto’s in brand

0
Gouda - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandagavond twee keer een noodbevel afgegeven voor ongeregeldheden in...

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

0
Rotterdam - Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg