vrijdag, januari 22, 2021

Batterij zorgt voor verkeersopstopping in centrum Den Haag

Den Haag – Aan het eind van de middag heeft een lithiumbatterij voor een nog drukkere avondspits gezorgd in centrum Den Haag. De batterij ontplofte in een vuilniswagen, waardoor deze zijn brandende lading op een van de drukste wegen van de stad moest dumpen.

Vuilnismannen waren bezig met het ophalen van huisafval, toen na het legen van een container opeens een steekvlam ontstond. Iemand had een lithiumbatterij in de container voor het huisafval gegooid. De vuilnismannen kwamen direct in actie en leegden hun brandblusser op het brandende afval.

Met de gedachte dat het vuur was geblust, gingen de mannen weer op weg. Op de Mauritskade roken ze echter nog een sterke brandlucht en even later zagen ze dat hun afvallading brandde. Om hun vuilniswagen te redden, kiepten ze het afval op de weg en alarmeerden de hulpdiensten.

Ondanks dat de brandweer het vuur snel kon bedwingen, lag er nu wel een flinke afvalberg op een van de drukste wegen in centrum Den Haag. Terwijl medewerkers van de politie en handhaving het avondspitsverkeer in goede banen leidde, hebben twee opgetrommelde grijpers het afval opgeruimd en afgevoerd.

Batterijen niet bij het huisvuil
Batterijen mogen niet bij het normale afval worden gegooid, juist om dit soort gevaarlijke incidenten te voorkomen. Lege batterijen en accu’s moeten op inzamelpunten worden ingeleverd. Het is bekend uit welke afvalcontainer de batterij afkomstig is en de gemeente zal mogelijk stappen ondernemen.

Related Articles

Forse schade na aanrijding op Weena in Rotterdam

0
Rotterdam - Donderdagavond vond rond 21.15 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de...

Twee gewonden bij ongeval op A20 bij Rotterdam

0
Rotterdam - Donderdag 21 januari zijn twee personen gewond geraakt bij een ongeval op de...

Politie haalt drie vuurwapens van straat in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft woensdag 20 januari drie vuurwapens in beslag genomen op drie...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,206FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg