Batterij zorgt voor verkeersopstopping in centrum Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Aan het eind van de middag heeft een lithiumbatterij voor een nog drukkere avondspits gezorgd in centrum Den Haag. De batterij ontplofte in een vuilniswagen, waardoor deze zijn brandende lading op een van de drukste wegen van de stad moest dumpen.

Vuilnismannen waren bezig met het ophalen van huisafval, toen na het legen van een container opeens een steekvlam ontstond. Iemand had een lithiumbatterij in de container voor het huisafval gegooid. De vuilnismannen kwamen direct in actie en leegden hun brandblusser op het brandende afval.

- Advertisement -

Met de gedachte dat het vuur was geblust, gingen de mannen weer op weg. Op de Mauritskade roken ze echter nog een sterke brandlucht en even later zagen ze dat hun afvallading brandde. Om hun vuilniswagen te redden, kiepten ze het afval op de weg en alarmeerden de hulpdiensten.

Ondanks dat de brandweer het vuur snel kon bedwingen, lag er nu wel een flinke afvalberg op een van de drukste wegen in centrum Den Haag. Terwijl medewerkers van de politie en handhaving het avondspitsverkeer in goede banen leidde, hebben twee opgetrommelde grijpers het afval opgeruimd en afgevoerd.

Batterijen niet bij het huisvuil
Batterijen mogen niet bij het normale afval worden gegooid, juist om dit soort gevaarlijke incidenten te voorkomen. Lege batterijen en accu’s moeten op inzamelpunten worden ingeleverd. Het is bekend uit welke afvalcontainer de batterij afkomstig is en de gemeente zal mogelijk stappen ondernemen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...