Goed verborgen explosief gevonden in tuin woning

Date:

Share post:

Rotterdam – In een tuin aan de Donkerslootstraat te Rotterdam is vanmiddag een goed verborgen explosief gevonden. De nieuwe bewoners en enkele buren moesten gedurende het onderzoek de woning verlaten. Het explosief dat is gevonden is afgevoerd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Zij zullen het onschadelijk maken.

Het onderzoek werd verricht naar aanleiding van een recente verklaring van een 36-jarige Rotterdammer. Hij werd vorig jaar aangehouden op verdenking van het plaatsen van een explosief in het Alberto Monarviahof te Rotterdam. Verschillende auto’s raakten daarbij beschadigd. Er volgde toen uitgebreid onderzoek waaronder diverse verhoren van de verdachte.

De afgenomen verhoren leidde toe naar een onderzoek dat op 4 december in een woning in de Donkerslootstraat werd ingesteld. Daarbij werden toen explosieven gevonden die werden vernietigd. De politie gaat verder met het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

- Advertisement -

Gerelateerd