dinsdag, november 30, 2021
9.9 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Nederland naar de stembus

- advertentie -

Vandaag wordt er in Nederland gestemd voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Vanochtend om 07.30 uur gingen de stembureaus open. Tot 21.00 uur vanavond kan er nog worden gestemd.

Met de Provinciale Statenverkiezing worden de Provinciale Statenleden gekozen. Deze politici gaan over de ruimtelijke ontwikkeling, milieu, natuurbeheer, wegen, openbaar vervoer, regionale economie en cultuur.

Ook wordt er vandaag gestemd voor de waterschappen. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor zaken als watermanagement (onderhoud aan dijken, kanalen, sloten, sluizen, etc.), waterzuivering en zorgen dat huishoudens beschikken over voldoende water.

Stemwijzer
weet u nog niet waar u op wilt stemmen, dan kunt u de stemwijzer invullen. U krijgt een aantal stellingen waar u uw mening op kan geven. Na afloop wordt verteld welke partijen het meest overeenkomen met de door u gegeven antwoorden.

Waar kan ik stemmen?
Bij uw stempas staat ook aangegeven wat uw dichtsbijzijnde stembureau is, of u ontvangt een bijlage met de stembureaus in uw gemeente. Via deze link kunt u ook alle stembureaus in uw gemeente vinden.

Vergeet als u gaat stemmen niet om uw stempas en een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te nemen.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -