woensdag, januari 20, 2021

Nederland naar de stembus

Vandaag wordt er in Nederland gestemd voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Vanochtend om 07.30 uur gingen de stembureaus open. Tot 21.00 uur vanavond kan er nog worden gestemd.

Met de Provinciale Statenverkiezing worden de Provinciale Statenleden gekozen. Deze politici gaan over de ruimtelijke ontwikkeling, milieu, natuurbeheer, wegen, openbaar vervoer, regionale economie en cultuur.

Ook wordt er vandaag gestemd voor de waterschappen. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor zaken als watermanagement (onderhoud aan dijken, kanalen, sloten, sluizen, etc.), waterzuivering en zorgen dat huishoudens beschikken over voldoende water.

Stemwijzer
weet u nog niet waar u op wilt stemmen, dan kunt u de stemwijzer invullen. U krijgt een aantal stellingen waar u uw mening op kan geven. Na afloop wordt verteld welke partijen het meest overeenkomen met de door u gegeven antwoorden.

Waar kan ik stemmen?
Bij uw stempas staat ook aangegeven wat uw dichtsbijzijnde stembureau is, of u ontvangt een bijlage met de stembureaus in uw gemeente. Via deze link kunt u ook alle stembureaus in uw gemeente vinden.

Vergeet als u gaat stemmen niet om uw stempas en een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te nemen.

Related Articles

Stroomuitval in jeugdgevangenis De Hartelborgt Spijkenisse

0
Spijkenisse - In jeugdgevangenis de Hartelborgt aan dr Borgtweg in Spijkenisse is woensdagavond de stroom...

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg