vrijdag, juni 18, 2021
25.6 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Politie vindt gestolen kluis uit restaurant terug

Hij blijkt loodzwaar: de kluis die door inbrekers wordt meegenomen uit een restaurant. Met zijn drieën sjouwen ze hem naar buiten. Anderhalve week later wordt de kluis teruggevonden dankzij klassiek speurwerk.

De drie verdachten breken rond 4.30 uur in bij het restaurant op zondag 2 december 2018. Ze proberen meerdere kassalades open te breken en maken flink wat schade. Uiteindelijk nemen ze de kluis maar mee, maar het ding blijkt nogal zwaar.

Buiten ziet de politie een duidelijk sleepspoor door het wijkpark. Dat volgen ze, tot het plotseling ophoudt. De kluis is nergens te bekennen. Uit camerabeelden blijkt dat de inbrekers met pijn en moeite de kluis door het park hebben gesleept, tot één van hen een auto haalde en het ding achterin kon worden getorst.

Sleepspoor
Ondertussen loopt al enige maanden een onderzoek naar drie mogelijke verdachten van meerdere inbraken. Als ze op 7 december op heterdaad worden aangehouden, worden ze inmiddels ook gekoppeld aan de inbraak bij het restaurant. Datzelfde weekend worden hun woningen doorzocht.

Als de politie bij een van hen gaat kijken in de berging, zien ze een bekend beeld: twee lange krassen over de straat. Een sleepspoor! Ze volgen het spoor tot de waterkant en roepen dan de hulp van duikers in. En jawel, op de bodem van de vaart vinden ze de kluis terug. Inmiddels opengebroken en leeg.

Vijf inbraken en poging doodslag
Woensdag stonden de drie verdachten voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van in totaal vijf inbraken. Tegen een 20-jarige verdachte die bij alle vijf betrokken zou zijn, werd 24 maanden gevangenisstraf geëist. Een 21-jarige verdachte zou betrokken zijn bij vier inbraken en hoorde 15 maanden gevangenisstraf eisen.

Een 26-jarige verdachte wordt ook nog verdacht van poging doodslag, omdat hij bij betrapping een agent aanreed. De officier van justitie rekent hem dat zwaar aan, maar tegelijk kon deze verdachte maar aan twee inbraken worden gekoppeld. Dat bracht het Openbaar Ministerie tot een eis van 21 maanden gevangenisstraf.

Related Articles

Hulpdiensten rukken massaal uit voor mogelijke persoon te water Groene Kruisweg Geervliet

0
De hulpdiensten zijn vanmorgen rond kwart voor 8 opgeroepen naar het fietspad langs de N218...

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,978VolgersVolg