zondag, september 19, 2021
13.2 C
Rotterdam
zondag 19 september 2021

Politie vindt gestolen kluis uit restaurant terug

Hij blijkt loodzwaar: de kluis die door inbrekers wordt meegenomen uit een restaurant. Met zijn drieën sjouwen ze hem naar buiten. Anderhalve week later wordt de kluis teruggevonden dankzij klassiek speurwerk.

De drie verdachten breken rond 4.30 uur in bij het restaurant op zondag 2 december 2018. Ze proberen meerdere kassalades open te breken en maken flink wat schade. Uiteindelijk nemen ze de kluis maar mee, maar het ding blijkt nogal zwaar.

Buiten ziet de politie een duidelijk sleepspoor door het wijkpark. Dat volgen ze, tot het plotseling ophoudt. De kluis is nergens te bekennen. Uit camerabeelden blijkt dat de inbrekers met pijn en moeite de kluis door het park hebben gesleept, tot één van hen een auto haalde en het ding achterin kon worden getorst.

Sleepspoor
Ondertussen loopt al enige maanden een onderzoek naar drie mogelijke verdachten van meerdere inbraken. Als ze op 7 december op heterdaad worden aangehouden, worden ze inmiddels ook gekoppeld aan de inbraak bij het restaurant. Datzelfde weekend worden hun woningen doorzocht.

Als de politie bij een van hen gaat kijken in de berging, zien ze een bekend beeld: twee lange krassen over de straat. Een sleepspoor! Ze volgen het spoor tot de waterkant en roepen dan de hulp van duikers in. En jawel, op de bodem van de vaart vinden ze de kluis terug. Inmiddels opengebroken en leeg.

Vijf inbraken en poging doodslag
Woensdag stonden de drie verdachten voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van in totaal vijf inbraken. Tegen een 20-jarige verdachte die bij alle vijf betrokken zou zijn, werd 24 maanden gevangenisstraf geëist. Een 21-jarige verdachte zou betrokken zijn bij vier inbraken en hoorde 15 maanden gevangenisstraf eisen.

Een 26-jarige verdachte wordt ook nog verdacht van poging doodslag, omdat hij bij betrapping een agent aanreed. De officier van justitie rekent hem dat zwaar aan, maar tegelijk kon deze verdachte maar aan twee inbraken worden gekoppeld. Dat bracht het Openbaar Ministerie tot een eis van 21 maanden gevangenisstraf.

Related Articles

Nederlander overlijdt op Belgisch festival; waarschuwing voor type XTC

0
België - In het Belgische Houthalen-Helchteren is op een festival een Nederland (54) komen te...

Automobilist raakt met bestelbus te water Nieuwdorperweg Reeuwijk

0
Reeuwijk - Op de Nieuwdorperweg in Reeuwijk is zaterdagmorgen rond 10.00 uur een bestelbus te...

Twee gewonden na ongeluk Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Op de Aveling in Hoogvliet zijn zaterdagmorgen twee personen gewond geraakt. Op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166

Aantal positieve coronatests daalt; in Rotterdam 166 [...]

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium

Gerard Cox neemt na zestig jaar afscheid van het podium [...]

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf

Extinction Rebellion voert actie bij H&M; pand onder de verf [...]

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen

Rotterdam gaat 39 wijkhubs bemannen [...]

Woonstad maakt Spangen duurder

Woonstad maakt Spangen duurder [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,065VolgersVolg