maandag, januari 18, 2021

Heterdaad aanhouding na inbraken; politie zoekt rechtmatige eigenaars

Hoek van Holland – In de nacht van woensdag op donderdag, half vier in de ochtend, hebben agenten in de De Cordesstraat in Hoek van Holland op heterdaad een inbreker aangehouden. Hij had een diverse buit bij zich. De politie is op zoek naar mensen uit de omgeving die spulletjes missen uit hun woning, auto of schuur.

Een alerte buurtbewoner belde om half vier ’s morgens het alarmnummer omdat hij een man met donkere kleding, capuchon en zaklamp door het steegje bij de tuinen aan de De Cordesstraat zag lopen. Agenten die naar deze steeg toe snelden, zagen een man staan die bij het zien van de agenten meteen wegrende.

Een tweede verdachte loopt zonder het door te hebben de agenten tegemoet en kan worden aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Maassluis. Agenten hebben nog in de omgeving gezocht naar de eerste man, maar deze niet meer gevonden.

Gezien de buit is het de verwachting dat er meerdere inbraken zijn gepleegd in de omgeving. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden om te vragen of bewoners hun schuren, woningen en voertuigen willen controleren en aangifte willen doen indien zij iets missen. Het verzoek is om, als er duidelijke braaksporen zijn, zoals schoensporen op de schutting, deze niet aan te raken en intact te laten voor onderzoek.

Bent u het slachtoffer geworden van deze diefstal? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Related Articles

Arrestatieteam treft hennepplantage aan bij aanhouding overvaller in Hellevoetsluis

0
Hellevoetsluis - Afgelopen vrijdag 15 januari heeft een arrestatieteam een 49-jarige man aangehouden tijdens een...

Flat ontruimd na brand in kelderboxen Aalscholverlaan Vlaardingen

0
Vlaardingen - Een flat aan de Aalscholverlaan Vlaardingen is maandagmiddag ontruimen dat er brand was...

Zeer grote brand in chemiebedrijf Gouda snel geblust

0
Gouda - Bij chemiebedrijf Croda Europe aan het buurtje in Gouda heeft maandagmorgen een flinke...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg