zondag, januari 17, 2021

Nepagenten actief bij senioren

Capelle aan den IJssel/ Rotterdam – De politie Rotterdam-Oost heeft vandaag in korte tijd twee maal te maken gehad met zogenaamde babbeltrucs. Op de Merelhoven in Capelle sloegen twee mannen tussen de 35 en 40 jaar oud toe. Ze gingen gekleed in blauwe jasjes, spraken goed Nederlands en één van hen had kort grijs haar. Aan de De Bazelstraat in Rotterdam-Alexander vond ook een babbeltruc plaats. Hier zou het gaan om vermoedelijk drie mannen tussen de 50 en 60 jaar oud en met een flink postuur. Bij ten minste één melding is gezien dat de mannen zich verplaatsen in een klein blauwkleurig voertuig, vermoedelijk een Citroen, type C1.

NEPAGENTEN
In beide gevallen gaven de mannen zich uit voor agenten, dan wel voor medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Op deze manier probeerden zij het vertrouwen te winnen en met een smoes de woning van de senioren binnen te komen. Uiteraard waren deze mannen niet van plan om op de koffie te komen

OPROEP
Wij vragen een ieder om ook ouders of bekenden (senioren) bewust te maken van de werkwijze en het advies te geven nooit zomaar de deur te openen voor onbekenden. Echte agenten die in burgerkleding gekleed gaan legitimeren zich te allen tijde ongevraagd. Door senioren bewust te maken kunt u erger voorkomen.

GETUIGE?
Heeft u iets gezien? Zijn u dingen opgevallen die overeenkomen met dit verhaal of heeft u misschien wel iets dat u verdacht vond gefotografeerd of genoteerd? Stuur ons dan een privé bericht op dit account of bel met 0900-8844. Bent u live getuige van een verdachte situatie zoals hierboven omschreven, bel 112!

Bron : Facebook Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland.

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

0
Rotterdam - Een fietser is zondagavond zwaargewond geraakt nadat deze werd aangereden op de Laan...

Overval op supermarkt Bredenoord Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zondagavond een supermarkt aan de Bredenoord in Rotterdam-IJsselmonde overvallen. De...

Twee gewonden bij keukenbrand Pannekoekstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een woningbrand in de Pannekoekstraat zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. De...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,200FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg