Inbrekers lopen tegen de lamp door alerte getuigen Kellogplaats Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Twee inbrekers dachten afgelopen nacht hun slag te kunnen slaan in een kelder en een woning in Rotterdam. Zij kwamen bedrogen uit dankzij alerte getuigen.

Rond middennacht alarmeerde een getuige de politie na een woninginbraak op de Kellogplaats in Rotterdam. Hij wist het kenteken door te gegeven van de auto waarmee de inbreker weg was gereden. Cruciale informatie want korte tijd later konden agenten de auto in de omgeving aan de kant zetten en een 34-jarige man uit Capelle aan den IJssel aanhouden. De auto is in beslag genomen. De verdachte zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek na een mogelijke tweede verdachte wordt voortgezet.

Twee uur later worden agenten aangesproken door een getuige. Hij gaf aan dat er ingebroken werd in een kelderbox in Zevenoord in Rotterdam. Agenten gingen er direct op af. Ze hoorden dat de deur van de kelderbox werd dichtgegooid. Agenten trapten de deur open en trokken de verdachte de berging uit. De man ging vol in het verzet. Na een worsteling op de grond en inzetten van de diensthond lukte het om de 32-jarige man geboeid af te voeren naar het politiebureau. De verdachte is behandeld voor de bijtwonden.

Impact
Ook agenten moesten worden nagekeken door een arts omdat zij meerdere verwondingen hadden aan vingers, handen en ellebogen. Het incident had op agenten een enorme impact omdat er mogelijk bloedcontact was geweest met de verdachte maar gelukkig bleek dat agenten geen nadelige gevolgen hadden opgelopen.

- Advertisement -

Gerelateerd